Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Thermische Zonne-Energiecentrales

De oppervlaktetemperatuur van de zon bedraagt ongeveer 5.800 °C, maar slechts een klein percentage hiervan bereikt de aarde. Toch is dit genoeg om deze thermische energie om te zetten in elektrische energie. Spiegels in thermische zonne-energiecentrales concentreren het licht en de warmte van de zon en reflecteren deze op een receptor. De hoge temperaturen die hierdoor worden gegenereerd, drijven turbines met generatoren aan. Op deze manier wordt een klimaatneutrale elektriciteit opgewekt uit zonnewarmte.

Of het nu voor gebruik in parabolische troggen, Fresnel-systemen of zonnetorens is: Er is een krachtige sensortechnologie vereist om de spiegels continu uit te lijnen met de veranderende stand van de zon en een efficiënt gebruik van de zonnewarmte te garanderen. Daarom worden hiervoor roterende encoders en inclinatiesensoren van Pepperl+Fuchs ingezet. Inductieve sensoren voor eindpositiefeedback vindt men ook vaak terug in thermische zonne-energiecentrales.

Omdat deze energiecentrales gebruik maken van zonnewarmte zijn ze bijzonder geschikt voor woestijnen en woestijnachtige landschappen met sterke zonnestraling. Deze omgevingen worden gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen tussen dag en nacht, alsook door zandstormen of hoeveelheden van andere stofpartikels in de lucht. Net voor deze uitdagende omgevingsomstandigheden biedt Pepperl+Fuchs sensoren met een hoge temperatuursbestendigheid, behuizingsdichtheid en slijtvastheid.



e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.