Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

RFID beveiligt gereedschapstoevoer aan de machine

Betrouwbare toewijzing van gereedschap en originele verbruiksmaterialen met RFID

20 jaar industriële RFID bij Pepperl+Fuchs
20 jaar industriële RFID bij Pepperl+Fuchs

Toepassing
In een worstmachine worden de uiteinden van de worsten volautomatisch van een krimpsluiting voorzien.


Doel
Betrouwbare toekenning van krimpmateriaal en krimpgereedschap. Toepassing van origineel krimpmateriaal van de fabrikant. Hoge productiviteit. Betrouwbare werking en hoge beschikbaarheid.


Belangrijk voor de omschakeling zijn
Gelijktijdige bewaking van gereedschap en krimprol voor een correcte toewijzing.


Voordelen
Voorkomen van schade aan het gereedschap zorgt voor een betere standtijd en hogere productiviteit. Bovendien wordt de omzet door gebruik van het originele verbruiksmateriaal zeker gesteld.Worstmachine en krimprol met RFID-label

Beschrijving

Aan het verpakken van open worsten met behulp van speciale machines worden zware eisen gesteld omdat het hierbij om levensmiddelen gaat. Daarom moet alle automatiseringstechniek volledig geïntegreerd worden ingebouwd om onder zware omgevingscondities (reinigingsmiddelen, stoomreinigen onder hoge druk, desinfecteren) te blijven werken. De machines zijn daarom in “Clean Design” uitgevoerd.

Bij de productie van worsten worden voor het sluiten vaak krimpmachines toegepast. Omdat er worsten van allerlei afmetingen en soorten worden geproduceerd, moet de machine zich aan deze wisselende omstandigheden kunnen aanpassen. Daartoe worden verschillende krimpgereedschappen bij de machine toegepast. Elk krimpgereedschap kan echter uitsluitend met het daarvoor geschikte krimpmateriaal worden gebruikt. Wordt hier niet op gelet, dan kan het gereedschap worden beschadigd. Om dit te voorkomen, worden zowel in de krimprollen alsook in het krimpgereedschap RFID-transponders geïntegreerd. Beide systemen worden gekoppeld aan de besturing IDENTControl, waarmee het mogelijk is om ook meerdere RFID-frequenties parallel te verwerken. Zodoende wordt een foutvrije productie gegarandeerd en zijn beschadigingen uitgesloten.

Deze betrouwbare toewijzing zorgt voor een hogere productiviteit bij de worstproductie en zorgt er bovendien voor dat de omzet door de verkoop van originele krimprollen op peil blijft.