Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Positiebepaling van laadplateaus en personenliften

U-Lift AB kiest voor F99 inclinatiesensoren

Als het om de veiligheid bij rolstoelliften, liften voor hulpbehoevenden en laadplateaus gaat, vertrouwt het Zweedse bedrijf U-Lift AB op de F99 inclinatiesensor van Pepperl+Fuchs. Rolstoelgebruikers en mensen met beperkingen worden in het dagelijks leven continu geconfronteerd met allerlei hindernissen. U-Lift AB neemt deze uitdaging aan. Het bedrijf produceert rolstoelliften voor personenvervoer en laadplateaus voor kleine bestelwagens en ook voor railgebonden voertuigen die het reizen voor rolstoelgebruikers gemakkelijker maakt. Op het gebied van kleine bestelwagens is U-Lift al marktleider in Scandinavië.

Daarvoor biedt het bedrijf U-Lift een innovatief concept aan. De personenlift is aan de buitenkant tegen het voertuig gemonteerd zodat er binnenin geen ruimte verloren gaat. De reizigers kunnen zonder enige beperking comfortabel reizen. De personenliften bieden aan de passagiers bovendien een hoge betrouwbaarheid, stabiliteit en draagkracht.De lift voor hulpbehoevenden en laadplateaus van het Zweedse bedrijf U-Lift AB maken op- en afrijden zonder risico en een veilige reis met de rolstoel mogelijk.

Oplossing

Hoeksensoren van Pepperl+Fuchs garanderen een veilige nivellering van rolstoelplateau respectievelijk lift voor hulpbehoevenden om gevaarlijke situaties bij het op- en afrijden uit te sluiten.
Hoeksensoren van Pepperl+Fuchs garanderen een veilige nivellering van rolstoelplateau respectievelijk lift voor hulpbehoevenden om gevaarlijke situaties bij het op- en afrijden uit te sluiten.

U-Lift heeft gezocht naar een betrouwbare oplossing die er steeds automatisch voor zorgt dat de horizontale stand van de personenlift gehandhaafd blijft. Om de stabiliteit en loodrechte stand van het laadplateau ook in een oneffen parkeerstand en hangpositie te waarborgen, heeft U-Lift er voor gekozen om de hoeksensoren in de serie F99 van Pepperl+Fuchs toe te passen. Deze zorgen steeds voor het horizontaal uitrichten van het laadplateau en voorkomen een gevaarlijke schuine stand.

De F99 inclinatiesensor F99 is direct aan het laadplateau gemonteerd. Het maakt niet uit of het voertuig bergop, bergaf of in een lichte scheefstand parkeert, het laadplateau wordt altijd recht naar beneden verplaatst om het gevaar van omvallen te voorkomen.


Voordelen

U-Lift benadrukt vooral de hoge slagvastheid en uitstekende stabiliteit van de hoeksensoren F99

  • De sensor wordt direct aan de personenlift buiten tegen het voertuig gemonteerd.
  • Hoge beschermingsklasse IP69K - vooral geschikt voor toepassingen in de buitenlucht
  • Lange levensduur
  • e1-goedgekeurd voor toepassing van het product in het openbare verkeer