Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Nieuwe diffuse modus sensor met meetkern - een enorme stap vooruit

MLV41-8-H-IO - Betrouwbare detectie via geïntegreerde afstandsmeting

MLV41-8-H-IO diffuse mode sensor with measuring core

Bij tal van industriële toepassingen is het van belang dat objecten betrouwbaar worden gedetecteerd tegen een bepaalde achtergrond. Diffuse modus sensoren met achtergrondonderdrukking worden vaak voor dit soort toepassingen ingezet. Het is algemeen bekend dat deze foto-elektrische sensoren verkeerde informatie kunnen leveren als ze worden toegepast in gebieden met steeds wisselende omgevingscondities, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van reflecterende metalen objecten.

Bij de zoektocht naar optimalisatiemogelijkheden en krachtiger alternatieven is een nieuwe standaard sensor ontwikkeld. Deze beschikt over de eigenschappen van een afstandsensor in een diffuse modus sensor, waardoor deze nauwkeuriger en betrouwbaarder, maar niet ingewikkelder of duurder wordt.

De innovatieve MLV41-8-H-IO diffuse modus sensor met meetkern werkt volgens het triangulatieprincipe met multi-pixel technologie (MPT) en beschikt over een krachtige meetfunctie die voorziet in betrouwbare objectdetectie en onderdrukking van interferentie. De intelligente evaluatie van de gemeten data maakt bovendien allerlei schakelfuncties mogelijk met uitstekende technische eigenschappen die in een enkele component zijn geïmplementeerd. Met een standaard IO-Link interface kan de component gemakkelijk in de toepassing worden geïntegreerd. Dit komt de veelzijdigheid ten goede, zodat er oplossingen kunnen worden geïmplementeerd over een breed toepassingsbereik.

De voordelen

  • Triangulatieprincipe gecombineerd met meetfuncties
  • Flexibel inzetbaar - achtergrondonderdrukking, achtergrondevaluatie, achtergrond/voorgrond onderdrukking,
  • Extreem bestand tegen interferenties, betrouwbare detectie - zelfs van donkere objecten
  • Corrosiebestendige aluminum behuizing met kwalitatief hoogwaardige Delta Seal beschermlaag
  • Standaard IO-Link interface biedt automatisch parametreren en procesbewaking van de hele machine