Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

2D laserscanner (2D LiDAR-sensor) met nieuwe functies - een enorme stap vooruit

2013-03-01

R2000 - Extreem krachtig meetinstrument

2D Laser Scanner

De 360° R2000-laserscanner imponeert met zijn extreem nauwkeurige afstand- en hoekmetingen. Dankzij de hoge aftastsnelheid is het nu een extreem krachtig meetinstrument.

Voor de gebruiker is de meest in het oog springende functie van deze laserscanner het geïntegreerde uitleesvenster dat zich in het aftastoppervlak bevindt. Als aanvulling op de basisinstellingen die tijdens bedrijf worden ingevoerd, geeft het uitleesvenster tevens informatie over de actuele toepassing. Dit geldt bijvoorbeeld voor het soort interface dat is ingesteld, of voor het weergeven van het beeld van de gescande omgeving.



Nieuw in deze versie is de zogenaamde ‘spirit level function’ die kan worden gebruikt om het apparaat gemakkelijk uit te richten en aangeeft dat de sensor zich in horizontale positie bevindt. Omgevingslicht of atmosferische storingen hebben geen nadelige invloed op de meetresultaten. De R2000-laserscanner heeft een hoge bemonsteringsfrequentie en een scanfrequentie van 50 Hz, waardoor deze ideaal is voor snelle toepassingen op het gebied van logistiek, industriële transportbanden, de vervoersector en nog veel meer.