Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

RFID – nieuwe F190 UHF lees/schrijfkop combineert flexibiliteit en gebruiksgemak

The F190 UHF read/write head comes with several unique features like multi-tag reading and a selectable read range
De F190 UHF lees/schrijfkop komt met diverse unieke eigenschapen, zoals multi-transponderuitlezing en een selecteerbaar leesbereik.

De nieuwe F190 UHF lees/schrijfkop van Pepperl+Fuchs biedt een hele reeks nieuwe toepassingsmogelijkheden. Zo kunnen hiermee transponders tegelijk worden uitgelezen in een gebundeld formaat, hetgeen de communicatie-overhead verlaagt en de effectiviteit verhoogt.

Bovendien kan het leesbereik van de F190 nauwkeurig worden ingesteld, zodat dit andere activiteiten van het fabricageproces niet beïnvloedt.

Deze indrukwekkende eigenschappen maken van de F190 de volgende stap naar een maximaal niveau qua bedieningseffectiviteit en flexibiliteit.

Groter leesbereik en multi-transponderuitlezing

Als het leesbereik van LF- en HF-systemen te kort schiet, biedt UHF uitkomst. De UHF-technologie maakt gebruik van ‘afzonderlijke’ draaggolven en maakt ‘far-field’-communicatie mogelijk. Deze UHF F190 lees/schrijfkop is een specifiek alternatief voor de al bestaande F117 UHF antenne: terwijl de F117 een bereik tot 6 m haalt, is de F190 ontwikkeld met specifieke nadruk op het aanbieden van een oplossing voor toepassingen met beperkte installatieruimte.

Productietechnologie en intralogistiek zijn sectoren die vooral kunnen profiteren van de eigenschappen van de UHF F190 lees/schrijfkop. Het nominale leesbereik van 0,2 tot 1,5 m kan de meeste afstanden tot transponders overbruggen, inclusief bijkomende toleranties. Dankzij het instelbare detectiebereik is het selectief uitlezen van de betreffende transponder een overweging waard.

De F190 biedt nog een opmerkelijk voordeel ten opzichte van LF en HF systemen: de transmissie van data in bundels is mogelijk. Dit betekent dat de informatie van maximaal 40 UHF transponders in één klap naar de leeskop kan worden gestuurd.


Compact maar veerkrachtig

De F190 is een compacte component die ruimte spaart tijdens het installeren. Het robuuste ontwerp is bestand tegen de meest ruwe omgevingscondities. De antenne bevindt zich in het bovenste gedeelte, terwijl het metalen onderste gedeelte de ingegoten elektronica bevat. Een industriële koppeling via een M12 connector en de hoge IP67 beschermingsgraad benadrukken dat de F190 is gebouwd om het lang vol te houden.


Compatibel en gemakkelijk te integreren

De F190 is compatibel met alle IDENTControl interfaces van Pepperl+Fuchs en ondersteunt alle gangbare veldbussen. Bestaande LF of HF leeskoppen kunnen gemakkelijk door een F190 worden vervangen, of ze kunnen samen worden ingezet in gemengd-bedrijf. Klanten kunnen gebruikmaken van de gratis RFIDControl software voor het parametreren van apparaten, diagnostiseren van de verkregen data en het starten van de testmodus als er geen controller beschikbaar is. De meerkleurige en redundante LED-indicatoren maken het werken nog gemakkelijker door informatie te geven over de huidige status van het apparaat.


Compatibel en gemakkelijk te integreren

  • Leest tot 40 transponders tegelijk uit
  • Compacte en robuuste behuizing voor zware industriële omgevingen
  • Software selecteerbaar leesbereik verbetert de procesbetrouwbaarheid
  • Gemakkelijke integratie in bestaande IDENTControl systemen