Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

WirelessHART Gateway met EtherNet/IP-verbinding naar DCS (Distributed Control Systems)

The WirelessHART Gateway with EtherNet/IP connection
De nieuwe WirelessHART Gateway verbindt zich door middel van EtherNet/IP met besturingssystemen

De WirelessHART Gateway van Pepperl+Fuchs is nu verkrijgbaar met EtherNet/IP-verbinding naar Distributed Control Systems (DCS). De volledige integratie in het Rockwell-besturingssysteem betekent dat de talrijke voordelen van de WirelessHART-technologie nu ter beschikking staan van een grotere groep gebruikers.

Enkele van deze voordelen zijn:

  • Overbrugging van grote afstanden via de herhaalfunctie van het vermaasd netwerk
  • Minder bedrading spaart tijd en geld
  • Latere of tijdelijke installatie van veldbusapparatuur voor meer flexibiliteit

Met de WirelessHART Gateway van Pepperl+Fuchs worden parametrering, detectie, netwerkanalyse en -optimalisatie aanzienlijk vereenvoudigd voor gebruikers.


Snelle parametrering en volledige detectie

De WirelessHART Gateway is voorzien van een fysieke Ethernetinterface en een RS485-interface. HART IP en EtherNet/IP worden via Ethernetinterface overgebracht. Alle standaard EtherNet/IP-aansluitingen worden ondersteund. Een maximum van 40 deelnemers, waaronder de Gateway zelf, staan met elkaar in wisselwerking en worden volledig beheerd door het DCS.

Dankzij de volledige integratie in Add-On Profiles (AOPs) voor Rockwell Automation Logix Controller en elektronische datasheets is een tijdrovende parametrering van de netwerkdeelnemers niet langer vereist. Enkel de adressen moeten via HART-modem of Device Type Manager aan de deelnemers worden doorgegeven. Deze taak kan gemakkelijk tegelijkertijd of parallel met de opstelling van de netwerk-IDs of deelnamecodes worden uitgevoerd. Alle andere instellingen worden door het besturingssysteem zelf uitgevoerd.


Netwerkanalyse en -optimalisatie

WirelessHART Gateways van Pepperl+Fuchs staan bekend voor hun geïntegreerde hulpmiddelen die een gedetailleerde netwerkanalyse en -optimalisatie toelaten. Dit geldt ook voor de allernieuwste versie met EtherNet/IP-verbinding.

De grafische netwerkanalyse levert alle relevante informatie over de feitelijke staat van het WirelessHART netwerk in één oogopslag. Een bijkomend kenmerk is het verwerken van meetwaarden en diagnostische signalen van de deelnemers in een lijst die ook buiten de Gateway kan worden bewaard. Dergelijke functies vereisen geen bijkomende software – ze zijnbeschikbaar op de geïntegreerde webserver van de Gateway en kunnen parallel met de standaard werking worden geactiveerd.