Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Functioneel veiligheidsmanagmentsysteem van Pepperl+Fuchs gecertificeerd door exida in overeenstemming met IEC 61508:2010

2013-06-21

exida certified that all relevant requirements of IEC 61508:2010 for development of products with a SIL statement were met at Pepperl+Fuchs
exida certificeerde dat Pepperl+Fuchs voldoet aan alle relevante vereisten van de IEC-normering 61508:2010 inzake de ontwikkeling van producten met een SIL-classificatie.

Het Functional Safety Management (FSM) systeem van Pepperl+Fuchs werd met succes gecertificeerd. De onafhankelijke test- en certificeringsinstantie exida was van oordeel dat aan alle relevante vereisten van de IEC-normering 61508:2010 inzake de ontwikkeling van producten met een SIL-classificatie werd voldaan. Functioneel veiligheidsmanagement verwijst naar het geheel van methodes die systematische fouten helpen vermijden bij het ontwerpen van producten.

Hierdoor kan Pepperl+Fuchs beantwoorden aan de verwachtingen van klanten die producten willen ontwikkelen die aan deze norm voldoen.

De onderstaande IEC 61508-doelstellingen werden aan een gedetailleerd onderzoek onderworpen bij Pepperl+Fuchs:

  • Verscheidene aspecten van de FSM-planning (definitie veiligheidslevenscyclus, reikwijdte FSM-activiteiten, documentatie, hulpmiddelen, enz.)
  • Toelichting veiligheidsvereisten
  • Verandermanagement
  • Computerarchitectuur – proces, technieken en documentatie
  • Hardware- en systeemverwante V&V-activiteiten, waaronder documentatie, verificatie
  • Integratie- en softwareteststrategie
  • Systeemvalideringshardware
  • Vereisten qua werking, installatie en onderhoud van hardware

Less is more

Bij Pepperl+Fuchs worden de parameters op het vlak van de veiligheid van een product opgegeven op een manier die het gebruik binnen een veiligheidslus respecteert. In vele gevallen bestaat de veiligheidslus uit een verbinding van sensor- over interfacemodules tot DCS en weer terug naar de veldbuszijde via interfacemodules tot actuatoren. Het SIL-niveau van een lus is gebaseerd op een bepaalde foutmarge en elke component van de lus mag een bepaald deel van deze marge opnemen. Alle Pepperl+Fuchs producten hebben een zeer lage faalkans. SIL 2-modules van het interfacetechnologie-gamma absorberen een zodanig klein percentage van de foutmarge dat SIL 2-geclassificeerde apparaten ook geschikt zijn voor gebruik op SIL 3-niveau.

Dankzij de hoge kwaliteitsstandaards waaraan zij voldoen, vereisen Pepperl+Fuchs producten slechts een minimaal aandeel van de foutmarge van de volledige veiligheidslus. Ze verbeteren de veiligheid van de installatie aanzienlijk door de norm te overschrijden.

Minder kans op storingen betekent meer veiligheid en een maximale flexibiliteit voor de klanten bij het selecteren van de andere componenten binnen de veiligheidslus.