Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

PGV positioneringssysteem is één van de top 5 producten geselecteerd voor de Automation Award

Position Guided Vision - Leading the Way

The positioning system PGV is nominated for the Automation Award 2013
PGV positioneringssysteem scoort 4e plaats bij de Automation Award

Position Guided Vision (PGV), het unieke positioneringssysteem van Pepperl+Fuchs bereikte de 4e plaats in de Automation Award 2013. Met 13,1% behoort het product tot de TOP 5.

Het PGV positioneringssysteem is het enige product dat een optimale oplossing biedt voor het sturen van automatisch geleide voertuigen door de optische tracering van kleurbanden - gebruikt voor sturing, Data Matrix-codes - gebruikt voor positionering - en verificatiecodes - gebruikt voor navigatie - te combineren. Het brede leesveld kan zijvertakkingen, kruispunten en zelfs scherpe bochten makkelijk de baas en geeft continu nauwkeurige positiefeedback. Stroken in verschillende kleuren en breedtes worden op betrouwbare wijze getraceerd en verwerkt. Het PGV positioneringssysteem garandeert een uitstekende procesbetrouwbaarheid. De optische componenten zijn enkel en alleen op de „plaats van interesse” (het werkveld) gericht. PGV wordt dan ook niet beïnvloedt door externe factoren zoals vuile of beschadigde kleur-/codestroken en codes of licht van buitenaf.

Opvallende kenmerken

  • Detecteert verschillend gekleurde stroken kleefband/verfstrepen en Data Matrix-codes op betrouwbare en consistente wijze, zelfs op reflecterende oppervlakken
  • Uitermate bestendig tegen licht van buitenaf > 100 000 lux, elimineert nood aan contrasterende kleefband
  • Breed leesveld en 2D-Data Matrix-technologie garanderen vlotte navigatie over beschadigde of vuile kleurband
  • Compacte behuizing past zelfs in de kleinste AGVs
  • Eenvoudige montage en installatie met plug-and-play verbinding
  • Compatibel met de meeste industriële protocollen


The Automation Award

Elk jaar nomineert een jury - bestaande uit leden van het congrescomité van SPS IPC Drives, VDMA, ZVEI en redactieleden van het handelsblad Elektro Automation - tien producten uit de automatiseringsindustrie. Tijdens SPS IPC Drives in Neurenberg kunnen bezoekers hun stem uitbrengen voor hun favoriet product. Het product met de meeste stemmen zal de Automation Award ontvangen.