Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Oplossingen voor veilige offshore

Offshore neemt de bovenhand van onshore

Offshore
Steeds verder en steeds dieper

Grote ondernemingen die actief zijn in de olie- en gassector nemen meer en meer hun toevlucht naar offshore. Hierdoor verhoogt het aandeel van de op zee geproduceerde koolwaterstof, en het ziet er naar uit dat dit aandeel niet zal verminderen. Ze vertegenwoordigt vandaag reeds 35% van de wereldolieproductie en 19% van de gehele wereldgasproductie.

Deze ontegensprekelijke groei impliceert een toename van de activiteiten en dus een verhoging van de risico’s. De productie op zee gebeurt immers steeds verder en dieper. De ontwikkeling van diepe en ultradiepe offshore vereist belangrijke inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en vormt een risicoactiviteit voor het personeel en het milieu.

Volgens de IEA, het International Energy Agency, zal offshore in 2015 de helft van de nieuwe olieproductie vertegenwoordigen. De groep Total kondigt aan dat al 78% van hun productie afkomstig is van offshore, waarvan 30% van diepe offshore.PEPPERL+FUCHS ziet het groots

Ex d, explosiebeveiliging op maat
Ex d, explosiebeveiliging op maat

Pepperl+Fuchs is ruim aanwezig op de offshore markt en wijdt een deel van zijn gamma specifiek aan de maritieme sector. Dankzij onze ervaring in het domein van de olie- en gasindustrie produceren we vandaag aangepaste oplossingen die bestand zijn tegen de zware en specifieke omstandigheden eigen aan deze maritieme omgeving: explosiegevaar, corrosie, trillingen, blootstelling aan chemische producten,...

In ons Pepperl+Fuchs productgamma zijn onze behuizingen en elektromechanische uitrusting die Ex d gecertificeerd zijn, bijzonder goed aangepast aan deze bijzondere bedrijfstak. Met ons scala aan Ex d behuizingen kunnen wij de veiligheid van de installatie garanderen onafhankelijk van het type uitrusting dat bescherming vereist, zowel op de site zelf als in de controlekamer.

Binnen ons uitgebreide gamma van behuizingen, gecertificeerd als drukvast Ex d, eventueel gecombineerd met boxen met verhoogde veiligheid Ex e, vindt u de ideale oplossing om te beantwoorden aan specifieke offshore vereisten. Onze afdeling Systems+Solutions zoekt samen met u naar de meest geschikte oplossing voor uw toepassing.


Aangepaste certificaten over de hele wereld

Onze producten kunnen gecertificeerd worden via dienstverlenende organisaties in risicomanagement zoals Bureau Veritas, DNV, Germanischer Lloyd en Lloyd’s Register.