Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Flexibiliteit en beschikbaarheid van het Remote I/O LB Systeem

Flexibiliteit

LB module
Het moederbord met zijn modules: het LB systeem in al zijn flexibiliteit!

Het systeem kan enerzijds kant en klaar ingebouwd in een schakelkast geleverd worden of anderzijds als open modules voor eigen integratie. Het kan bovendien worden ingezet in veilige omgeving alsook in Ex-zone 2/22.

De communicatie kan lopen over Profibus, Modbus RTU, Foundation Fieldbus of industrial Ethernet via Modubs TCP. Aan u de keuze.

Er kan gekozen worden voor universele input/output-modules of voor functie specifieke modules voor digitale-, analoge-, temperatuur- of frequentiesignalen. U heeft de optie voor 1-, 2-, 4- of 8-kanaalsuitvoeringen. Over flexibiliteit gesproken.


Beschikbaarheid

Met uitzondering van de vermogensmodules kunnen alle "hot swopable” uitgewisseld worden. Bij het plaatsen van een module van hetzelfde type zullen de configuratiegegevens automatisch worden ingeladen. De configuratie kan trouwens gebeuren via de communicatiebus of via de servicebus.  Er kan voor redundantie gekozen worden zowel naar externe communicatie als naar de voedingsmodules.

Indien uw DCS het toelaat, ondersteunt het LB Remote I/O  Systeem de functie HCIR (hot configuration in run). Hierbij kan u reeds een nieuwe configuratie uploaden in de gateway terwijl de oude configuratie nog operationeel is. U kan ook de hardware reeds aanpassen aan uw nieuwe behoefte zonder dat er een configuratie/communicatiefout optreedt. Wanneer u dan effectief uw plant omschakelt naar de nieuwe configuratie, dan bent u in een recordtijd terug operationeel. En hier gaat het tenslotte om: beschikbaarheid.

Doordat elke module in een volledig gesloten behuizing zit, zijn de elektronische componenten effectief beschermd tegen manipulatie en kan onderhoud in alle rust gebeuren. Onze specialisten Remote I/O bekijken samen met u welke LB configuratie het beste past bij de vereisten van uw installatie gebaseerd op flexibiliteit en beschikbaarheid. Neem daarom nu nog contact op met onze medewerkers op +32 3 644 25 00 of op pa-info@be.pepperl-fuchs.com.

Uw applicatie, onze oplossing.Het Remote I/O LB Systeem vereenvoudigt uw bekabeling dankzij veldbus.