Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Remote I/O-portfolio continu aan veranderingen onderhevig—RPI overbodig door voordelen van LB-systeem

LB Remote I/O System
Het LB-systeem biedt talrijke voordelen in vergelijking met het RPI-systeem

Wegens de voordelen die het LB Remote I/O-systeem biedt, heeft Pepperl+Fuchs besloten de verdeling van het RPI Remote I/O-systeem stop te zetten. Het RPI-systeem was een zeer bekend en succesvol systeem. De toepassing van Remote I/O is echter veel eenvoudiger met het nieuwere LB-systeem.


Twee krachtige systemen—één topologie

Terwijl het RPI-systeem werd gebruikt in Zone 2/22, werd het FB-systeem ingezet voor Zone 1/21. Hoewel beide systemen een indrukwekkende prestatie leveren, verschillen zij qua technische topologie en in hun aanpak wat betreft de integratie van het besturingssysteem. Klanten die in beide zones werken, kunnen nu uitkijken naar een meer comfortabele uitwerking van hun toepassingen.

De identieke topologie van het LB-systeem en het FB-systeem betekent dat beide systemen op dezelfde wijze voorkomen in het respectievelijk gebruikt besturingssysteem. Het is dus niet langer nodig om twee verschillende topologieën te kennen. Klanten die bekend zijn met één systeem kunnen al snel overweg met de configuratie, parametrering en ingebruikstelling van het gelijkwaardige systeem voor de andere zone.


Hoge densiteit voor een efficiënt plaatsgebruik

Modules met enkelvoudige en meervoudige kanalen zijn verkrijgbaar voor elk type module. De modules met hoge densiteit zijn uitermate dun en laten toe meerdere kanalen samen te bundelen met een minimum aan installatieruimte. Verschillende modules binnenin het LB Remote I/O-systeem bieden 8 kanalen. Het LB Remote I/O-systeem is het meest compacte systeem voor Zone 2 op de hele Process Automation-markt.

Universele modules zoals de LB7x04 laten een afzonderlijke programmering van 2 verschillende kanaalstypes (AI/AO) en daardoor een aanpassing van de modules aan specifieke toepassingsvereisten toe.


Meer veldbusverbindingen en internationale certificaten

Het LB-systeem is ontworpen voor gebruik met 4 verschillende types van veldbussen. Terwijl het RPI-systeem enkel Modbus RTU en Profibus DP/DP-V1 ondersteunde, is het LB-systeem ook geschikt voor verbinding met Modbus TCP/IP en FOUNDATION Fieldbus H1. Bovendien beschikt het LB-systeem over een indrukwekkende waaier van certificaten voor gebruik in verschillende delen van de wereld:

  • ATEX
  • IECEx
  • UL
  • GOST
  • NEPSI
  • Inmetro
  • Bureau Veritas
  • Det Norske Veritas
  • American Bureau of Shipping (ABS)

Schakel nu over naar een LB-systeem!

Neem contact op met uw Pepperl+Fuchs vertegenwoordiger om uw specifieke systeemvereisten te bespreken. Ontdek welk voordeel u kunt behalen uit een omschakeling van een RPI-installatie naar een nieuw LB-systeem.