Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Nieuw filiaal in Johannesburg - een sterk team staat tot uw dienst

2014-03-04

Pepperl+Fuchs vergroot haar wereldwijde aanwezigheid

Pepperl+Fuchs now represented in Johannesburg, South Africa
Pepperl+Fuchs wordt nu ook vertegenwoordigd in Johannesburg, Zuid-Afrika

Met een bevolking van één miljard mensen is Afrika een continent dat een enorm groeipotentieel vertegenwoordigt. Daarom besliste Pepperl+Fuchs haar lokale aanwezigheid daar te vergroten en opende de firma een nieuw filiaal in Johannesburg op 6 maart van dit jaar. Het verkoopgebied beslaat, naast Zuid-Afrika, ook de meeste andere landen ten zuiden van de Sahara.


Afrika - een continent met een enorm groeipotentieel

Zeven van de tien landen ter wereld met het hoogste groeipercentage bevinden zich in Afrika. Ten gevolge van de toenemende vraag naar grondstoffen en de daarmee gepaard gaande investeringen ervaart Pepperl+Fuchs een stijgende vraag naar hun producten, verklaart Marc Van Pelt, Sales Director Afrika. In Zuid-Afrika uit zich dit vooral op het vlak van Process Automation, alsook op het vlak van industriële sensoren voor Factory Automation. Men ziet al bijzonder positieve ontwikkelingen in tal van Afrikaanse landen. Het nieuwe Pepperl+Fuchs kantoor in Johannesburg vormt de basis voor een langetermijnstrategie in Afrika – een reus die pas ontwaakt.


Dichter bij de klant - betere service

Het nieuwe kantoor in Johannesburg zal de zakelijke activiteiten van de voormalige verkooppartner P&F Products cc, met basis in Edenvale, overnemen. Alle werknemers worden naar het nieuwe filiaal verhuisd, samen met het gebouw en het magazijn. Mark Bracco, voormalig directielid van P&F Products cc werd benoemd tot Managing Director van dit allernieuwste Pepperl+Fuchs kantoor. Het nieuwe filiaal is zowel verantwoordelijk voor de klanten in Zuid-Afrika als die in sub-saharisch Afrika. Het zal nauw samenwerken met de reeds gevestigde distributeurs in Kenia en Nigeria alsook in de buurlanden van Zuid-Afrika. De Franstalige landen in Noord- en West-Afrika zullen ook in de toekomst vanuit het Pepperl+Fuchs filiaal in Frankrijk worden bijgestaan. Wat de toekomststrategie van het nieuwe filiaal betreft, besluit Marc Van Pelt: “We gaan de banden binnen ons Afrikaans netwerk nauwer aanhalen zodat we dichter tot onze klanten komen en hen van een nog betere service kunnen voorzien.