Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Nieuwe FieldConnex® FieldBarrier met IQ

Uiterst intelligente technologie garandeert maximale beschikbaarheid

New FieldConnex® FieldBarrier
Nieuwe FieldConnex® FieldBarrier

Intelligente veldbus vertegenwoordigt een nieuwe generatie FieldConnex® veldbuscomponenten met diagnostische functionaliteit die niet enkel op intelligente wijze denken, maar ook op meer autonome wijze ingrijpen om storingen te vermijden. Met dit allernieuwste product in deze portfolio brengt Pepperl+Fuchs een nieuwe FieldBarrier op de markt. De FieldBarrier beschikt over de capaciteit om de fysieke laag te bewaken bij alle afzonderlijke uitgangen. Doe uw voordeel met deze voordelige, state-of-the-art technologie en garandeer de maximale beschikbaarheid van uw procesapparatuur!


Voor een betrouwbare voorkoming van overbelasting

Het intelligente belastingsmanagement van de nieuwe FieldConnex® FieldBarrier biedt de beste bescherming tegen segmentstoringen. Het activeert de uitgangen één na één tot aan de hoogste beschikbare belasting, om zo overmatige inschakelstromen te voorkomen. Als het risico op overbelasting tijdens de werking van de installatie te groot wordt, worden minder essentiële belastingen verlaagd. Om een belasting te verlagen of om een fout te isoleren, wordt de stroomvoeding door de uitgang verlaagd tot minder dan 1 mA. Hierdoor wordt overbelasting vermeden en wordt uw procesapparatuur beschermd. Nadat de nodige reparaties werden uitgevoerd, wordt de uitgang automatisch geactiveerd door de FieldBarrier.


Voor een innovatieve bewaking van de fysieke laag

Voor de allereerste keer maakt een FieldConnex®-component het mogelijk om de fysieke laag bij de uitgang van de FieldBarrier te bewaken. Als de signaalkwaliteit kritiek wordt, wordt dit feit herkend en lokaal gesignaleerd via LED en aan de diagnostische software in de regelkamer doorgegeven. Dit proces verloopt snel en makkelijk door de Advanced Diagnostic Module (ADM), die geen configuratie of adressering vereist. Dit innovatief bewakingssysteem betekent een nieuwe stap in de richting van een maximale transparantie van veldbusinstallaties.


Voor een progressieve identificatie en isolatie van storingen

De nieuwe FieldConnex® FieldBarrier beschikt over functies die tot nu toe enkel beschikbaar waren met de Segment Protector. Het apparaat detecteert de signaaldynamiek veroorzaakt door het heen en weer kaatsen van contacten, losse contacten of trillende apparatuur en is in staat een deze van normale veldbussignalen te onderscheiden. Op die manier kunnen typische storingsscenario's bij elke uitgang worden gedetecteerd en geïsoleerd. Dit geldt eveneens voor tijdelijke storingen of overbelastingen die de kortsluitingslimiet benaderen en die moeilijk te detecteren en beheersen zijn, zoals bijvoorbeeld storingen veroorzaakt door insijpelend regenwater.


De juiste oplossing voor elke toepassing

Daarnaast stelt de FieldConnex® FieldBarrier nieuwe normen wat kabelbereik betreft en het aantal instrumenten die ermee verbonden kunnen worden. Een totaal van drie FieldBarriers met elk 8, 10 of 12 uitgangen kan binnen één segment worden ingeschakeld aan de langste kabellengtes – met de totale kabellengte toegestaan door de veldbusstandaard. De nieuwe FieldBarrier is als kant-en-klare oplossing verkrijgbaar met verschillende afmetingen, materialen en accessoires. Het is het meest compacte model op de markt en biedt toch nog genoeg ruimte voor een handige bedrading en aansluiting van de kabels. Kies de FieldConnex® FieldBarrier voor uw installatie!