Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Robuuste, incrementele encoderserie ENI11HD - gemaakt voor extreme condities

2014-04-28

New ENI11HD heavy-duty incremental rotary encoders
Ontdek de nieuwe ENI11HD robuuste, incrementele encoders

In de staalindustrie en scheepsbouw, in mijnen of op offshore-installaties moeten vaak materialen van honderden tonnen worden verplaatst. Hierbij wordt beroep gedaan op grote asynchrone motoren om de nodige stroom te leveren. Uiterst robuuste roterende encoders zoals die van de nieuwe ENI11HD serie worden gebruikt voor machinefeedback om de snelheid en de opvolging van de afzonderlijke procesfasen te besturen.


Bestand tegen wervelstromen

Constante trillingen, zware schokken en wervelstromen zijn sterk genoeg om de lagers in conventionele draaiimpulsgevers te beschadigen - maar niet in de ENI11HD. Deze nieuwe encoders zijn bestand tegen dergelijke wervelstromen. Dankzij hun robuust design blijven ze onaangetast door de elektrische stroomdoorgang veroorzaakt door de opgewekte voltages en het voortdurend draaien van de drijfassen.


Betrouwbaar en gebruikersvriendelijk

Draaiiimpulsgevers van de nieuwe ENI11HD-serie zijn berekend voor zwaar werk en combineren een lange levensduur met een hoge mate van betrouwbaarheid. Het deksel van de verbindingskast, dat 4 x 90° kan worden verdraaid, biedt meer flexibiliteit bij installatie. De eenvoudige kabelaansluiting spaart installatietijd en laat u toe in het veld verschillende kabels te gebruiken.


Opvallende kenmerken

  • Bestendigheid tegen wervelstromen verlengt de levensduur van lagers
  • Flexibele installatie dankzij viervoudige aansluitingsoptie
  • Robuuste constructie biedt uitstekende schok- en trillingsbestendigheid
  • Hoge mate van bescherming (IP66/IP67 en IP69K) voor gebruik in uitdagende toepassingen
  • Betrouwbare werking onder EMC-voorwaarden