Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Focus op Industrie 4.0 - HANNOVER MESSE 2014

2014-04-30

Visitors at the Hannover Messe Industrie 2014
Een vaak voorkomend zicht tijdens HANNOVER MESSE 2014: grote bedrijvigheid op de Pepperl+Fuchs stand

Meer dan 180 000 bezoekers in de vijf dagen dat de beurs liep - een succesvol resultaat voor de organisatie van de HANNOVER MESSE 2014. Achteraf gezien, bleek ook Pepperl+Fuchs' deelname aan 's werelds grootste handelsbeurs zeer succesvol. Onze innovatieve, nieuwe producten en een herontworpen stand met 46 afzonderlijk tentoongestelde features op meer dan 600 m² trok de aandacht vanuit verschillende oogpunten.


Aanzienlijke media-interesse


De Industry 4.0 expositie "SmartBridge" trok de aandacht van de pers

Het algemene beursthema “Industry 4.0” werd uitgediept in een speciale expositie onder de naam “SmartBridge”, die de resultaten van een technologische conceptstudie weergaf. De innovatieve parametrisering van sensoren via tablets en smartphones en het esthetisch ambitieus ontwerp van de expositie zorgde voor grote verwondering onder bezoekers en pers gelijk. Bijgevolg woonden vele journalisten die onze stand bezochten ook Pepperl+Fuchs' persontbijt bij om meer informatie en inzicht te verkrijgen.

Tijdens deze perspresentatie beantwoordde ons management vragen omtrent Industry 4.0, onze onlangs gelanceerde serie signaalomvormers van het SC-systeem en de R2100, 's werelds eerste multibeam LED-scanner met Pulse Ranging Technology. De nieuwe technologieën en producten wekten zoveel interesse tijdens de HANNOVER MESSE 2014 dat Pepperl+Fuchs werd vermeld in Duitse nieuwsuitzendingen zoals “Tagesschau” en “Landesschau”.


Bezoekers uit de politiek

De minister-president van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, de heer Winfried Kretschmann, komt aan bij Pepperl+Fuchs
De minister-president van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, de heer Winfried Kretschmann, komt aan bij Pepperl+Fuchs

Bekende gezichten uit de Duitse politiek bezochten de stand om een blik te werpen op de nieuwe automatiseringsproducten en -innovaties. Naast een delegatie van de EU brachten ook Baden-Württembergs minister-president Winfried Kretschmann en viceminister-president dr. Nils Schmid, alsook Mannheims burgemeester dr. Peter Kurz tijd door op onze stand.


Een warme verwelkoming op de stand


Een gepassioneerde uitleg omtrent automatisering

Ons uiterst gemotiveerd beursteam, samengesteld uit collega's van verschillende afdelingen, zorgde ervoor dat elk bezoek aan onze stand waardevol was. Tijdens gedetailleerde voorstellingen en geleide bezoeken stelden zij de brede waaier van automatiseringsproducten van Pepperl+Fuchs voor. "Neem de besturing in eigen handen" was het motto van onze “Play Industrial Automation” expositie, die technische gegevens en productvoordelen op speelse wijze weergaf. Iedereen die daarna nog fysieke activiteit verlangde, vond een uitlaatklep in de door Pepperl+Fuchs uitgedeelde hoelahoepen en voetballen.

Het humanresourcesteam onderhield de beursbezoekers die op zoek waren naar carrièremogelijkheden terwijl onze technische deskundigen “Tec2You” bijwoonden. Tec2You is een ontwikkelingsinitiatief van de vereniging New Automation om fundamentele functioneringsprincipes van producten aan kinderen en jongeren uit te leggen. Daarnaast hadden diegenen die de beurs niet zelf konden bezoeken de mogelijkheid om alle evenementen te volgen op Twitter, dat de hele HMI 2014 versloeg.

Pepperl+Fuchs bedankt alle bezoekers voor hun levendige interesse en gezellige gesprekken. We kijken er al naar uit u op de komende beurzen te mogen verwelkomen.