Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Installaties vernieuwen en toepassingen updaten met de enige Ex-gecertificeerde HART Loop Converter

Ex approved HART Loop Converter
Dankzij zijn ruime toepasbaarheid vertegenwoordigt de Ex-gecertificeerde HART Loop Converter een universele oplossing voor het updaten of vernieuwen van bestaande installaties.

Met de HART Loop Converter (HLC) van Pepperl+Fuchs ontsluit u de verborgen voordelen van uw bestaande meetapparatuur. De enige Ex-gecertificeerde HART Loop Converter op de markt maakt alle informatie over uw HART-transmitter en kleptoepassingen rechtstreeks beschikbaar. Denk hierbij aan apparaten zoals:

 • Massadebietmeters
 • Temperatuurtransmitters
 • Druktransmitters
 • Coriolis, magnetische,
 • ultrasone en vortexdebietmeters
 • pH-transmitters
 • Radar- en hydrostatische niveaumeters
 • Klepactuatoren

Dankzij zijn ruime toepasbaarheid is de HART Loop Converter een universele oplossing voor het updaten of vernieuwen van uw bestaande installatie.


Toegang tot bijkomende informatie van multivariabele massadebietmeters

Multivariabele massadebietmeters die op basis van het HART-protocol functioneren verwerken bijvoorbeeld drie procesvariabelen (druk, temperatuur en differentiële druk). Op basis van deze variabelen voeren zij een interne berekening uit om het massadebiet af te leiden. De informatie betreffende het massa debiet wordt als een standaard 4-20 mA signaal naar het besturingssysteem doorgestuurd. Tenzij u over een besturingssysteem met HART-protocol beschikt, is er jammer genoeg geen manier om de aanvullende secundaire variabelen die in de berekening worden gebruikt, op continue wijze te bewaken.

Het kan echter wenselijk zijn toezicht te houden op deze variabelen, vooral als één of meer van hen van groot belang is voor de kwaliteit of veiligheid van het proces. In een dergelijk scenario haalt de HART Loop Converter handige informatie, die voorheen niet beschikbaar was, uit de multivariabele transmitters.


HART-signalen omzetten in 4-20 mA stroomsignalen

Transparant geïnstalleerd langsheen de 4-20 mA instrumentenlus, leest de HART Loop Converter de digitale HART-data die ononderbroken wordt verstuurd via de analoge stroomlus van de veldapparatuur en zet hij deze om in standaard 4-20 mA signalen die makkelijk kunnen worden ontvangen door een Distributed Control System (DCS) of Programmable Logic Controller (PLC).

Dit laat u toe om ook de tweede, derde en vierde variabele van een multivariabele transmitter continu te volgen. Elke HART Loop Converter’s analoog kanaal kan afzonderlijk worden geprogrammeerd om de variabelen van uw keuze te bewaken.


Instelbare alarmsignalen voor procesverloop en diagnostiek

De HART Loop Converter kan worden besteld met 2 of 4 bijkomende relaisuitgangen. Deze kunnen net als een klassiek alarmsignaal worden gebruikt als waarschuwing bij hoge en/of lage proceswaarden, afhankelijk van de door de gebruiker ingestelde grenswaarden. Het verschil tussen de HART Loop Converter en een traditioneel alarmsignaal is dat de HART Loop Converter reageert op digitale HART-informatie, in plaats van op het analoge signaal van een stroomlus.

Hierdoor kan de HART Loop Converter worden ingesteld om eender welke beschikbare, dynamische HART-variabele te bewaken. Bij een multivariabele massadebietmeter kan bijvoorbeeld een relais worden ingesteld om door te slaan wanneer de transmitter’s vierde variabele (temperatuur) een vooraf ingestelde grenswaarde bereikt. Elk alarm kan afzonderlijk worden toegewezen. Beide alarmen kunnen aan de bewaking van éénzelfde procesvariabele worden toegewezen of kunnen elk afzonderlijk voor verschillende procesvariabelen worden ingesteld.


De voordelen in één oogopslag

 • Geen bijkomende transmittervoeding nodig
 • Ex-gecertificeerd; geen extra barrière nodig voor gebruik in explosiegevaarlijke zones
 • Naast primaire meetwaarde ook meerdere parameters beschikbaar
 • Plug-and-Play comfort dankzij automatische detectie van configuratie van de veldapparatuur
 • Automatisch scannen van de adressering van veldapparaten (belangrijk voor multidrop-toepassingen)
 • Splitterfunctie: één ingang en meerdere uitgangen mogelijk
 • Tot 4 grenswaarde-uitgangen
 • Passieve ingang: beperkte invloed op veldlus (Ex, SIL)
 • Weergave van hexadecimale waarden voor lokale set-up en bewaking
 • Werkt met HART 7 dankzij HART-stack firmware-update