Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Nauwkeurig, robuust en uiterst dynamisch – magnetische, roterende encoders gebruikt in vulinstallaties

ENA58IL Series Magnetic Rotary Encoders
ENA58IL – ontdek de nieuwe maatstaf voor de industriestandaard voor roterende encoders!

In moderne vulinstallaties worden soms tot 90 000 flessen per uur gevuld met vloeistof. Om kostelijke fouten te vermijden tijdens het vulproces moeten de flessen precies onder de vulbuizen worden geplaatst. Voor de eerste keer wordt voor deze taak beroep gedaan op magnetische, roterende encoders van Pepperl+Fuchs. De krachtige, nieuwe ENA58IL-serie voldoet niet enkel aan de eisen op het vlak van nauwkeurigheid en resolutie, maar biedt ook een ander doorslaggevend voordeel – hun uiterst robuust design. Zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden blijft de ENA58IL-serie magnetische, roterende encoders nauwkeurige positioneringsinformatie leveren in zeer dynamische processen.

Beperkingen van conventionele sensoren

In de beschreven toepassing werden tot nu toe veelal optische encoders gebruikt. Deze leveren nagenoeg onvertraagde signalen en bereiken een hoge nauwkeurigheid. Ze werken echter met een voor slijtage vatbaar mechanisme , dat zeer gevoelig is voor moeilijke omgevingsomstandigheden. “Deze omstandigheden vragen om magnetische encoders die dankzij hun robuust ontwerp beter bestand zijn tegen invloeden van buitenaf”, verklaart Stefan Horvatic, hoofd van de afdeling productmanagement bij Pepperl+Fuchs Drehgeber GmbH. De krachtige technologie op het vlak van magnetische velden combineert, voor de allereerste keer, een Hall-sensor en een Wiegand-sensor—waardoor een hoge signaalkwaliteit en indrukwekkende robuustheid worden bereikt.


Databeveiliging voor betrouwbare productieprocessen

Met elke asomwenteling brengen de absolute, magnetische, roterende encoders een verandering in de richting van het magnetisch veld teweeg. Het daaruit voortvloeiende voltage voorziet de encoder van zelfopgewekte energie. Zelfs in het geval van een stroomonderbreking blijft de precieze meetwaarde beschikbaar, wat een volledige informatiebeveiliging garandeert. Daarnaast is een interne batterij niet langer nodig en worden ook onderhouds- en servicewerkzaamheden beperkt.


Snel, accuraat en slijtvast

De ENA58IL-serie magnetische, roterende encoders bereiken een nauwkeurigheid van <0,1° en zijn uitermate geschikt om positiefeedback te leveren voor de exacte positionering van de flessen. In vergelijking met de tot nu toe beschikbare magnetische, roterende encoders zijn de cyclustijden drastisch ingekort. "Dankzij de korte procestijden vormen de magnetische, roterende encoders de ideale oplossing voor hogesnelheidstoepassingen zoals in vulinstallaties," merkt Stefan Horvatic op. De slijtvaste sensoren zijn uitermate geschikt voor de hoge eisen van de voedings- en drankenindustrie.De ENA58IL-serie magnetische, roterende encoders is ideaal voor hogesnelheidstoepassingen zoals in vulinstallaties.

Uitgebreid programma van interfaces en toepassingen

De magnetische, roterende encoders van Pepperl+Fuchs zijn bestand tegen temperaturen van –40 °C tot +85 °C en de sensoren zijn schok- en trillingsbestendig. Deze robuuste encoders leveren betrouwbare resultaten in moeilijke omgevingsomstandigheden zoals stof, vuil, trillingen of extreme temperaturen. Interfaces voor EtherCAT, PROFIBUS, PROFINET en SSI garanderen een vlotte communicatie tot aan de besturingsunit. De magnetische, roterende encoders van de ENA58IL-serie zijn ideaal voor een brede waaier van toepassingen. Ontdek voor uzelf de nieuwe maatstaf voor de industriestandaard voor roterende encoders!


De voornaamste voordelen van de ENA58IL-serie magnetische, roterende encoders

  • Eerste magnetische encoder met Hall-effecttechnologie voor processen met een hoge snelheid of grote capaciteit
  • Hoge resolutie en absolute nauwkeurigheid van <0,1° voor zeer precieze toepassingen
  • Uniek compact ontwerp compatibel met alle standaard interfaces voor procesflexibiliteit
  • Slijtvaste sensortechnologie voor maximale betrouwbaarheid