Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Eén voor allen – De nieuwe, universele galvanische scheiding van Pepperl+Fuchs

Een enkele, multifunctionele I/O-module vervangt verschillende traditionele modules

The Universal Barrier by Pepperl+Fuchs allows the replacement of several traditional modules by just a single multi-functional I/O module
De universele galvanische scheiding van Pepperl+Fuchs laat toe verschillende traditionele modules te vervangen door één enkele, multifunctionele I/O-module

Wat kenmerkt mijlpalen op het vlak van technische vooruitgang? Ze maken dingen mogelijk die voordien zo goed als ondenkbaar waren. Complexe obstakels worden overwonnen terwijl vrijheid en flexibiliteit indrukwekkende vooruitgang boeken. Al deze karakteristieken zijn van toepassing op de HiC2441, de nieuwe, universele galvanische scheiding van Pepperl+Fuchs, wiens introductie zonder twijfel veel meer is dan zomaar een stap vooruit op het vlak van procesautomatisering.

Deze baanbrekende component vervangt verscheidene, traditionele modules door één enkele multifunctionele I/O-module. Als toevoeging aan Pepperl+Fuchs’ beproefde H-systeem is het een innovatie die vooral gevolgen heeft voor de producenten van Distributed Control Systems (DCS). Om de volledige functionaliteit te kunnen benutten, heeft de universele galvanische scheiding slechts een inputkaart met de gepaste flexibiliteit nodig.


Het beste van beide werelden – standaardisering en flexibiliteit

Door de nieuwe, universele galvanische scheiding te gebruiken, hoeft u zich niet langer zorgen te maken over verschillende signaalvereisten en mogelijke beperkingen. Naast de voordelen op het vlak van standaardisering biedt de HiC2441 universele galvanische scheiding ook maximale flexibiliteit.

Planning, engineering, parametrering en onderhoud zijn allemaal veel eenvoudiger met de nieuwe, universele galvanische scheiding, terwijl ook installatie en ingebruikname veel sneller verlopen. Wanneer u uw systeem opstelt, moet u enkel de vereiste functies verbinden met de respectievelijke kanalen vanaf de besturingszijde. Parametrering in het veld behoort van nu af aan tot het verleden.


Eenvoudige, snelle en veilige installatie

Dankzij de toegang vanop afstand kunnen parameterwijzigingen die vroeger dagen in beslag namen nu in enkele minuten worden uitgevoerd via de universele inputkaart van het DCS. Op deze manier kunnen zelfs ad-hocaanpassingen aan de vereisten van een procesautomatiseringsproject met succes worden geïmplementeerd. Bovendien wordt de ruimte die wordt ingenomen door reservecomponenten drastisch gereduceerd gezien één enkele module op universele wijze en onafhankelijk van het signaaltype kan worden aangebracht.


De voordelen in één oogopslag

  • Ongecompliceerde implementatie zonder nood aan bijkomende hardware of onmiddellijke I/O-configuraties
  • Toegang vanop afstand, zodat configuratiewijzigingen slechts minuten in beslag nemen in plaats van dagen
  • Snelle ingebruikname voor minimale systeemonderbrekingen en een voortijdige projectoplevering
  • Vooraf geassembleerde oplossingen voor een snellere projectuitvoering
  • Voortdurende wijzigingen op softwareniveau mogelijk zonder hardwarevereisten
  • Migratieoplossing zonder onnodige stilstandtijd of productieverlies
  • Minder onderhoudspersoneel vereist voor herstellingen
  • Bespaart op ruimte in schakelkasten, bedrading tussen panelen en energieverbruik
  • Veldbedradingsverbinding rechtstreeks op universele I/O-modules


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: