Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Ex d- en Ex de-oplossingen nu met verbeterde behuizingen

Control solutions based on EJB and GUB series
Oplossingen gebaseerd op de robuuste behuizingen van de EJB- en GUB-series zijn gecertificeerd voor gebruik in vrijwel alle typische toepassingen in explosiegevaarlijke omgevingen

De Ex d IIC-gecertificeerde behuizingen van onze GUB-serie zijn nu ook IECEx-gecertificeerd en beschikken over een ruimere ATEX-certificering. De behuizingen van de EJB-serie werden eveneens geoptimaliseerd en kregen meer uitgebreide certificaten. Het omvangrijke certificatenaanbod van deze behuizingseries laat u toe onze robuuste besturingsoplossingen in een brede waaier van omgevingsomstandigheden in te zetten.


GUB-serie Ex d IIC-gecertificeerde behuizingen voor bedienings- en distributiepanelen met IECEx- en ATEX-certificering

Dankzij hun IECEx-certificering, een uitgebreid omgevingstemperatuurbereik van -50 °C tot +60 °C en de verhoogde IP66-beschermingsgraad vormen deze behuizingen de ideale basis voor tal van oplossingen op het vlak van bedienings- en distributiepanelen. Er zijn meer dan 50 verschillende modellen verkrijgbaar, vervaardigd uit aluminium.

Om het hoofd te bieden aan de meest uitdagende omgevingsomstandigheden werd de GUBX-serie roestvrijstalen AISI 316L-behuizingen uitgebreid met een nieuw, groter behuizingstype. Daarnaast kan de IP-beschermingsgraad van beide materiaalsoorten op aanvraag worden opgetrokken tot IP67.


EJB-serie Ex d IIB+H₂-gecertificeerde behuizingen voor besturingscentrales

De EJB-serie behuizingen kreeg eveneens een verbeterd IECEx-certificaat. Het doet er niet toe of een aluminium of roestvrijstalen behuizing wordt ingezet, de volledige serie is nu goedgekeurd voor gebruik in gasgroep IIB+H2, waardoor kosteneffectieve besturingsoplossingen voor vrijwel alle explosiegevaarlijke omgevingen tot de mogelijkheden behoren.

Gecertificeerde accessoires voor de ontwikkeling van op-maat-gemaakte oplossingen

Beide behuizingsassortimenten voor Ex d- en Ex de-oplossingen kunnen worden uitgerust met een brede waaier van besturingselementen, inclusief gecertificeerde controle- en bedieningselementen, alsook kabelwartels, eindklemmen en verschillende vensteropties.

De ervaren projectingenieurs in Pepperl+Fuchs' wereldwijd verspreide Solution Engineering Centers staan u graag met raad en daad bij in de ontwikkeling van meer complexe besturingsoplossingen bestemd voor explosiegevaarlijke zones.


Ex de-gecertificeerde GUB en EJB combinatiebehuizingen

Met de Ex de-combinatiebehuizingen voor explosiebeveiliging van Pepperl+Fuchs slaat u twee vliegen in één klap
Met de Ex de-combinatiebehuizingen voor explosiebeveiliging van Pepperl+Fuchs slaat u twee vliegen in één klap

Wanneer samengevoegd met roestvrijstalen aansluitkasten en besturingscentrales van de Ex e-gecertificeerde FXLS-serie kan zowel de GUB- als de EJB-serie worden gebruikt in geraffineerde Ex de-gecertificeerde combinatiebehuizingen, waardoor u van de voordelen van beide soorten explosiebeveiliging kunt genieten.

Neem contact op met uw Pepperl+Fuchs vertegenwoordiger om uw toepassingseisen te bespreken en de ideale oplossing voor uw behoeften te bepalen.