Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Signaalomvormers van het SC-systeem – Nieuwe functionaliteit, meer comfort

SC-System Signal Conditioners
De signaalomvormers van het SC-systeem zijn zeer compact

Het 6 mm-brede assortiment signaalomvormers van het SC-systeem van Pepperl+Fuchs is voorzien van een nieuw bussysteem voor betrouwbare een stroomtoevoer en collectieve foutmelding. Bovendien werd het SC-systeem uitgebreid met een universele scheider en een millivolt-meetomvormer. Dankzij deze twee nieuwe modules zijn de zeer compacte signaalomvormers nu ook geschikt voor alle analoge meetsignalen – van actieve scheidingsversterkers en passieve isolatoren tot uiterst functionele temperatuuromvormers.


Minimale bedrading en volledig redundant: stroomvoeding via Power Bus

De Power Bus is een inzetstuk voor de DIN-montagerail. Het levert stroom aan interfacemodules via voedingsstroommodules alsook collectieve foutmeldingen. Als alternatief voor een stroomvoorziening via terminals, wordt de centrale energievoorziening zelfs in grotere toepassingen verzekerd – zonder enige ééndraadsverbinding. De Power Bus past op gelijk welke standaard rails en is ideaal om achteraf in bestaande installaties te worden geïntegreerd.


Universele scheider voor standaard signalen

De nieuwe universele splittermodule/strong> wordt gebruikt voor de galvanische scheiding, omvorming en distributie van standaard signalen in het 0/4-20 mA, 0/1-5 V en 0/2-10 V bereik. De meetingang levert de voedingsspanning voor de werking van 2-draadse signaalomvormers. Onder de nieuwe features van dit apparaat vindt men universele analoge uitgangen die spanning- of stroomsignalen kunnen versturen. In vergelijking met conventionele scheiders voor stroomsignalen kan het bedieningspersoneel gebruik maken van een veel groter aantal veldinstrumenten en controllers, gezien verschillende soorten signalen kunnen worden verwerkt.


Millivolt-meetomvormer voor toepassingen met lage sensorspanning

De nieuw ontwikkelde millivolt-meetomvormer is voorzien van een ingang voor tweepolige en éénpolige millivolt-bronnen. Aan de uitgang worden de signalen ter beschikking gesteld als tweepolige stroom- en spanningsbronnen. De interfacemodule is uitermate geschikt voor toepassingen waarbij de sensorspanning laag is en snel fluctueert, zoals bijvoorbeeld, bij het meten van stroomsterktes of het gebruik van shuntweerstanden.


De voornaamste voordelen van de signaalomvormers van het SC-systeem

  • Optimale behuizing voor eenvoudig gebruik
  • Snelle en eenvoudige montage met minimale bedrading dankzij Power Bus
  • Maximale plaatsbesparing dankzij modulebreedte van 6 mm en hoogte van 97 mm
  • Groot temperatuurbereik van -25 °C tot +70 °C
  • Maximale bescherming van personeel en machines door hoogwaardige galvanische scheiding met 300 V werkings- / 3 kV testspanning