Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Kleiner dan een luciferdoosje – krachtige optische sensoren in plaatsbesparende miniatuurbehuizingen

photoelectric sensor series R2 and R3
De R2- en R3-sensorseries zijn indrukwekkend en beschikken over een extreem kleine behuizing.

De standaard optische R2- en R3-sensorseries maken indruk met hun extreem kleine behuizing. Terwijl de ultrakleine R2-serie met M2-montage dé absolute topper is qua plaatsbesparing, biedt de eveneens zeer kleine R3-serie een standaard M3-montage. Door hun miniatuurbehuizing zijn de optische sensoren voorbestemd voor toepassingen die een hoge precisie in een beperkte ruimte vereisen. Lees meer over de voordelen die beide sensorseries u bieden.

Maximale montagemogelijkheden dankzij 45° kabeluitgang

Maximale montageflexibiliteit!
Maximale montageflexibiliteit!

Waar voor een extrakleine optische sensor wordt geopteerd, is meestal beperkte ruimte beschikbaar voor montage en gebruik. In dergelijke gevallen wordt elke vorm van montageflexibiliteit ten zeerste geapprecieerd. Beide standaard sensorseries bieden deze flexibiliteit dankzij hun praktische 45° kabeluitgang. In combinatie met de juiste montagesteun wordt installatie in zeer krappe ruimtes vereenvoudigd. Bovendien kunnen deze montagesteunen worden gebruikt voor alle sensormodi.


Verbeterde machinestilstandtijden dankzij antistatisch kijkglas

Verbeterde machinebeschikbaarheid!
Verbeterde machinebeschikbaarheid!

In toepassingen waar voorwerpen van dichtbij moeten worden gedetecteerd, zoals bij een papiermachine, kunnen trillingen krassen veroorzaken op het sensorscherm. Al snel wordt de sensor “blind” en moet deze worden vervangen. De R2- en R3 sensorseries beschikken over een slijtvast, antistatisch kijkglas. Het kijkglas vermijdt stofopbouw en slijtage en verbetert de werking van de machine door een verhoogde machinebeschikbaarheid te realiseren.


Veelzijdige toepassingen dankzij talrijke sensoropties

De ultrakleine optische sensoren van de R2- en R3-series worden gebruikt op plaatsen waar ruimte beperkt is. De uiterst kleine, gecentreerde lichtspot, het krasbestendige kijkglas en de verschillende sensormodi laten tal van nieuwe toepassingsoplossingen toe.

Typische toepassingen zijn:

  • Aanwezigheidsdetectie van objecten
  • Detectie van kleine onderdelen
  • Positiedetectie van objecten
  • Telling van objecten bij bijv. een trillingsvoeder