Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

G20 AS-i module: efficiënte sturing van DC-gemotoriseerde rollen in transportbandtoepassingen

2015-09-23

G20 AS-Interface Module for DC Motor Rollers
De G20 minimaliseert de moeite vereist voor het bekabelen van motorstarters en laat een voormontage van flexibele transportbaansegmenten toe

Ingenieurs die met gemotoriseerde rollenbanen in magazijntoepassingen werken worden vaak geconfronteerd met tal van uitdagende vereisten. Hun oplossingen garanderen dat wordt voldaan aan de behoeften van hun klanten qua snelheid, betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en kosten. Pepperl+Fuchs introduceert de G20-serie AS-i modules. Deze volledig geïntegreerde module voor DC-aangedreven rollen (MDR's) werd speciaal ontworpen om de druk van snelheids-, kosten- en energierestricties in de meest veeleisende transportbandtoepassingen te helpen verminderen.

De G20 minimaliseert de moeite vereist voor het bekabelen van motorstarters en baant de weg voor een volledig nieuwe aanpak. Hij garandeert een betrouwbare werking van de motor dankzij zijn op maat gemaakte functies en laat een voormontage van flexibele rollenbaansegmenten toe – wat een verhoogde snelheid bij opbouw en een verbeterde efficiëntie tijdens werking van MDR-designs betekent voor zowel rollenbaanontwerpers als hun klanten.


Montage van AS-i modules in de draagconstructie van rollenbanen

Met een montagediepte van slechts 27 mm kan de G20 direct in het frame van een rollenbaan worden ingebouwd, waardoor de bekabeling volledig onzichtbaar is. Montage binnen de draagconstructie is eenvoudig, zonder nood aan bijkomend gereedschap. De module zit omvat in een duurzame, schok- en stootvaste, plastic behuizing die uit één stuk bestaat en die een eind maakt aan omslachtige en tijdrovende montagevereisten. Sensoren en MDR's zijn verbonden via geïntegreerde motor- en sensorkabels die de installatiesnelheid opdrijven en tegelijkertijd de aansluitingskosten en algemene complexiteit beperken.


Betere installatie van rollenbaansegmenten

Zodra de module aan de draagconstructie van de rollenbaan is vastgemaakt, moeten enkel nog de AS-i en AUX-vlakkabels worden ingevoerd om de installatie te voltooien. Deze aanzienlijk snellere en eenvoudige bekabelingswijze verlost installateurs van rollenbanen van ingewikkelde en tijdrovende bekabelingsprocedures in de fabriek van de klant; tijd die wel vereist is bij de meeste standaard motorstarters. Het gebruik van AS-i in het algemeen en van de G20 in het bijzonder laat toe volledige transportsystemen, met inbegrip van alle sturingselementen, onder te verdelen in gemakkelijk te hanteren segmenten – voorafgemonteerd, klaar voor transport, getest en afzonderlijk van elkaar uitgebreid.


Groot aantal sturingsopties voor gemotoriseerde rollen en hoge veiligheidsnormen

Op het gebied van functionaliteit en veiligheid is de G20 state-of-the-art. De nieuwe module is voorzien van 2 sensoringangen en 2 sturingsuitgangen plus 2 vermogensaansluitingen voor de motor, wat een perfecte granulariteit voor alle MDR-toepassingen toelaat. De G20 levert tot 5 A startstroom voor elke motor. Toepassingsflexibiliteit wordt verhoogd dankzij talrijke, instelbare snelheidsinstellingen, versnellingsprofielen en het vermogen om snel van draairichting te veranderen. Ten slotte biedt de G20 ook hoge veiligheidsnormen, met een geïntegreerde smeltzekering voor elke DC-motor – geen bijkomende zekeringen vereist.

Als toevoeging bij de G20 MDR-module bestaat er ook een ander lid van de G20-productfamilie dat de ideale oplossing is voor puur digitale sturing, speciaal ontworpen voor klepsturing, transportbaanwissels, stoppers en onregelbare drives. Samen herdefiniëren deze modules MDR-sturing en bieden zij rollenbaanproducenten de hulpmiddelen om aan de eisen van hun klanten te voldoen.


De hoogtepunten in één oogopslag

  • Moduleversie voor DC-aangedreven rollen beschikbaar voor het regelen van snelheid, richting en START/STOP-functie gebruikt op transportbandsystemen
  • Digitale, pneumatische versie beschikbaar voor eenvoudige ON/OFF-oplossingen voor motoren of pneumatische actuators
  • Gemonteerd in het frame van rollenbanen voor een eenvoudige, gereedschapsloze installatie
  • Behuizing uit één stuk met vlakkabelverbinding laat rechtstreekse aansluiting op actuator/sensor toe
  • Modules kunnen eenvoudig in handelbare segmenten worden verdeeld – voorafgemonteerd, klaar voor transport en getest

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: