Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Draaiende machines onder controle

2016-02-12

Rotatiebewaking en frequentie naar stroomomvorming

Monitoring van draaiende machines
rotatiebewaking

Rotatiebewaking en frequentie naar stroomomvorming

Pepperl+Fuchs biedt u een volledig gamma aan van omvormers voor rotatiebewaking en frequentie naar stroomomvorming.  Het gamma bevat niet alleen modules voor standaard indurstriële omgeving, maar ook versies voor toepassing in ATEX omgeving.  In dit laatste geval dient de detectie van de rotatie ook te gebeuren met een gecertifieerde sensor of encorder geschikt voor die zone.

Draairichting- en slipbewaking

De draairichting van uw motoras bewaken of de slip controleren van een transportband is mogelijk door het aansluiten van twee sensoren die 90° in hoek verdraaid zijn of door gebruik van een incrementele encoder.  Automatisch beschikt u dan ook over een stilstandbewaking voor het vrijgeven van een machine en over een toerentalcontrole van minimale of maximale snelheid.

SIL 2 volgens IEC61508

De rotatiemonitors type KFD2-SR2-2.W-SM en KFD2-SR2-EX2.W-SM zijn SIL2  aanvaard.

 Eenvoudige instelling van de monitors

Monitor modules zijn voorzien van functietoetsen en een display op de voorzijde.  Het gebruiksvriendelijke menu laat zich hierdoor makkelijk doorlopen en eenvoudig instellen.  Het uitlezen van de meetwaarde kan in diverse geselcteerde eenheden.  Voor multiple toepassingen kan de configuratie ook via PC worden uitgevoerd gebruikmakend van het PACTware platform.


Handige tip!

De referenties die werken op 24VDC voeding (KFD2-*) hebben de mogelijkheid om gevoed te worden via de "Power Rail", de voedingsrail van Pepperl+Fuchs.

Meer oplossingen dan u zich kan inbeelden…

Het syteem K, met een voeding van 24VDC (KFD2-*), 230VAC (KFA6-*) of met multispanning (KFU8-*) is niet het enige binnen het gamma dat u rotatiebewaking en -omvorming biedt.  Ook binnen het gamma van Remote IO systemen LB (zone2) en FB (zone1) zijn een aantal modules specifiek gericht op frequentiecontrole.

Aarzel dus niet ons te contacteren om samen met u de beste oplossing te bepalen voor uw applicatie.