Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

VisuNet GXP voor Zone 1/21

Nieuw, volledig HD, multi-touchscherm

VisuNet GXP sets new standards in Zone 1/21 for the life sciences.
VisuNet GXP stelt nieuwe normen in Zone 1/21 voor de life sciences.

Compact, licht, modulair en een 21,5 inch full HD multitouch display: met deze combinatie van features verlegt de VisuNet GXP Remote Monitor de industriegrenzen. Deze uiterst functionele, kosteneffectieve, thin client-oplossing stelt nieuwe normen in Zone 1/21 voor de life sciences.


Bij de installatie van de nieuwe VisuNet GXP worden diens onmiskenbare voordelen al snel duidelijk. Het is duidelijk vanaf de eerste aanraking – deze thin client-monitoroplossing voor Zone 1/21 werd ontworpen om het leven van de installateur te vereenvoudigen. Normaal zijn Zone 1/21-oplossingen omslachtig en zwaar: met de GXP is het juist het tegenovergestelde. Met een gewicht van net onder de 25 kg is hij een waar lichtgewicht. Dit betekent dat één persoon het compacte toestel makkelijk alleen kan installeren. De modulariteit is een ander groot pluspunt: het display, de computer en de power supply kunnen makkelijk ter plekke worden gedemonteerd, wat onderhoud vereenvoudigt en de aan downtime verbonden kosten aanzienlijk verlaagt.

De thin client-unit, ontwikkeld door Pepperl+Fuchs, vormt de kern van de VisuNet GXP Remote Monitor. In 2007 introduceerde Pepperl+Fuchs de eerste thin client-oplossing voor explosiegevaarlijke omgevingen: de VisuNet Remote Monitors. Sinds dan heeft de onderneming de technologie continu ontwikkeld en stelt deze nu nieuwe normen voor life science-toepassingen met de VisuNet GXP.


Groot, capacitief multi-touchscherm

Ondanks zijn licht design hebben de ontwerpers ervoor gezorgd dat de VisuNet GXP niet aan beeldschermgrootte heeft ingeboet. Met een scherm van 21,5 inch en volledige HD-resolutie (1920 x 1080 pixels) stemt het display overeen met het standaard breedbeeldformaat en garandeert het een optimale weergave van procesbeelden. De capacitieve multi-touchsensor bevindt zich achter het gehard beschermglas, dat niet enkel uiterst duurzaam, maar ook krasbestendig is én geoptimaliseerd voor gebruik met handschoenen. Net als smartphones en tablets laat de sensor het gebruik van moderne, aanrakingsgestuurde gebruiksinterfaces toe terwijl het multi-touchvermogen het mogelijk maakt om veiligheidsfeatures voor kritieke processen te introduceren. Zo kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat een toepassing enkel kan worden gestart wanneer twee contactpunten tegelijk worden aangeraakt, waardoor een onopzettelijke activering vrijwel is uitgesloten.

Het roestvrijstalen ontwerp in combinatie met het effen oppervlak van het scherm en de andere zichtbare componenten, zoals de behuizing en het toetsenbord, vermijden de opbouw van vloeistoffen, stof of bacteriën. Het vlakke, glazen voorpaneel bevordert een optimale reiniging – dat is de reden waarom de VisuNet GXP voldoet aan de hoge eisen van de life science-industrieën en GMP-richtlijnen. Deze thin client-oplossing werd ontworpen voor farmaceutische en fine chemical-toepassingen.RM Shell 4.0 maakt een eenvoudige aansluiting mogelijk op zowel conventionele, pc-gebaseerde als moderne, virtuele werkstations.

Eenvoudige integratie met allernieuwste firmware

Elke VisuNet GXP Remote Monitor is voorzien van RM Shell 4, de allernieuwste generatie firmware voor onze thin client-oplossingen. De gebruiksinterface maakt een eenvoudige integratie van de VisuNet GXP Remote Monitor in een procesbesturingssysteem mogelijk. Het duurt slechts enkele minuten om een verbinding via Ethernet tot stand te brengen. De gebruiker kan daarna makkelijk verschillende procesbesturingscomputers vanaf één enkele Remote Monitor openen. De monitor kan worden ingesteld voor automatische aansluiting op het procesbesturingssysteem na initiële systeemstart. Mocht zich een host-probleem voordoen dan is de VisuNet GXP met RM Shell 4.0 firmware zelfs in staat om op onafhankelijke wijze een voorafgedefinieerde back-upverbinding tot stand te brengen. Dit garandeert dat procesbeelden zonder fouten of onderbrekingen continu kunnen worden weergegeven.


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: