Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Het juiste antwoord gevonden? Controleer uw oplossing hier

Wat is Toms deel van een eventuele goudvondst?

What is Tom's share of the gold claim?
Het stuk grond waarop Mike aanspraak maakt en dat van Tom overlappen elkaar.

Goudzoeker Mike heeft een veelbelovende goudader gevonden. Hij zou natuurlijk liefst al het goud voor zichzelf willen houden, maar ten gevolge van een administratieve fout op het kadaster overlappen zijn land en dat van zijn buurman Tom elkaar (zie schets). Een hoek van Toms rechthoekig stuk grond ligt middenin het vierkant stuk grond waarop Mike aanspraak heeft gemaakt.

Om rechtszaken te vermijden ging Mike ermee akkoord om eventuele goudvondsten met Tom te delen. Het percentage zou worden berekend op de helft van het overlappende deel van Mikes volledige stuk grond. Hoe groot is Toms deel?


Oplossing

Draai Toms stuk grond met de wijzers van de klok mee om de oplossing te vinden.
Draai Toms stuk grond met de wijzers van de klok mee om de oplossing te vinden.

Draai Toms stuk grond met de wijzers van de klok mee totdat beide stukken grond parallel met elkaar liggen. Het wordt dan onmiddellijk duidelijk dat Toms stuk een kwart van Mikes land overlapt. Deze verhouding verandert niet bij rotatie omdat de driehoekige oppervlakte die links wordt verloren overeenstemt met de zone die rechts wordt ingewonnen. Zoals overeengekomen krijgt Tom een aandeel gebaseerd op de helft van de overlappende zone. Dit betekent dat Tom de helft van een kwart (1/8) of, anders gezegd, 12,5% van de goudvondst krijgt.


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: