Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Nieuwe schakelversterkers uitgevoerd als 6 mm dunne signaalconditioners

2015-11-06

SC-System switch amplifier
De meest recente toevoeging aan het gamma signaalconditioners van het SC-systeem is een 1-kanaals schakelversterker, die geschikt is voor alle standaard binaire sensoren op de markt...

Het SC-systeem van Pepperl+Fuchs is een productfamilie van signaalconditioners voor standaard industriële omgevingen. De compacte modules vereisen weinig ruimte in een schakelkast, bieden een 3-weg-scheiding van hoge kwaliteit en zijn eenvoudig te installeren. De meest recente toevoeging aan de familie is een 1-kanaals schakelversterker, die geschikt is voor alle standaard binaire sensoren op de markt.

De schakelversterker kan signalen verwerken van NAMUR-sensoren met kanaalbreuk- en kortsluitingmonitoring, alsook van SN- en Z-sensoren. Daarnaast worden de meetresultaten van S0-sensoren, zoals bijv. voor de meting van het waterverbruik, sensoren met PNP- of NPN-schakeluitgangen en AC-bronnen met 24 tot 230 VAC op betrouwbare wijze via de nieuwe schakelversterker naar het besturingsniveau doorgestuurd. De module is voorzien van een relaiscontactuitgang.


Configureerbare tijdsvertraging voor zowel het inschakelen als uitschakelen van het uitgangssignaal

Een bijzonder kenmerk is de bijkomende functie die toelaat de lengte van de ingangssignalen te wijzigen voor verdere verwerking, om eventuele negatieve gevolgen van tijdelijke signalen te vermijden. Het is mogelijk om korte ingangssignalen te verlengen (off delay) of korte inganggsignalen te onderdrukken (on delay). De modulespanning van 24 V wordt ofwel via terminals, ofwel via power bus geleverd. Bijkomende eigenschappen omvatten de stroomvoorziening van de sensor, lijnfoutdetectie en de collectieve foutmelding via power bus.


Het SC-systeem – betrouwbaarheid in haar meest efficiënte vorm

De 1- en 2-kanaals signaalconditioners van Pepperl+Fuchs' SC-systeem werden speciaal ontwikkeld voor gebruik in standaard industriële omgevingen. Deze productfamilie omvat transmittervoedingen, analoge signaalscheiders, temperatuuromvormers en nog veel meer. De galvanische scheiding tussen het veld en de besturingszijde en de omzetting van meetwaarden in standaard signalen zijn sleutelfuncties.

Met hun breedte van 6 mm en hoogte van 97 mm beslaan deze krachtige en compacte modules van het SC-systeem weinig ruimte in de schakelkast. Bovendien werden ze ontwikkeld voor een gebruikstemperatuur tot +70 °C. Ze bieden een 3-weg-scheiding van hoge kwaliteit tussen input, output en voeding, zijn bestand tegen een werkingsspanning van max. 300 V en een testspanning van max. 3,0 KV.


Opvallende kenmerken

  • Nieuwe schakelversterker voor het gamma 6 mm brede signaalconditioners van Pepperl+Fuchs
  • Geschikt voor alle standaard binaire sensoren op de markt
  • Instelbare lengte van ingangssignalen voor verdere verwerking om negatieve effecten van tijdelijke signalen te vermijden

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

De nieuwe serie signaalconditioners van het SC-systeem

Ontdek de meest compacte oplossing voor universele toepassingen!