Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Pepperl+Fuchs goedgekeurd als "Gekwalificeerde Potentiële Leverancier" van TOTAL S.A.

2016-03-17

Ex de flanged solution
Pepperl+Fuchs levert elektrische explosiebeveiligingsapparatuur aan grote, internationale ondernemingen.

Pepperl+Fuchs werd erkend als "Gekwalificeerde Potentiële Leverancier" door TOTAL S.A., 's werelds vierde grootste olie- en gasmaatschappij met filialen in meer dan 130 landen. Deze kwalificatie omvat de levering van verdeeldozen, bedieningspanelen en componenten voor elektrische installaties in explosiegevaarlijke omgevingen. Twee van Pepperl+Fuchs' wereldwijd verspreide Solution Engineering Centers (SEC's) doorliepen de strenge kwalificatiebeoordelingsprocedure van TOTAL S.A. met succes en zullen van nu af aan TOTAL’s internationale ondernemingen bijstaan met explosiebeveiligingsexpertise, project engineering en op-maat-gemaakte, hoogwaardige oplossingen die perfect beantwoorden aan TOTAL’s toepassingseisen.


Allesomvattende Ex-certificatie voor tal van verschillende oplossingen

De waaier van oplossingen voor elektrische installaties in explosiegevaarlijke omgevingen is gebaseerd op een grote verscheidenheid aan componenten en behuizingen. Dankzij de allesomvattende Ex-certificatie kunnen deze worden gecombineerd als verschillende varianten van junction boxes, besturingseenheden, besturingsstations en bedieningspanelen. Gesofisticeerde besturings- en distributiepanelen beschermen tegen explosiegevaar en vrijwaren de ingebouwde, industriële, elektrische componenten tegen omgevingsinvloeden. Allerhande schakel- en automatiseringsapparatuur kan in de Ex d-gecertificeerde behuizingen worden geïntegreerd. De behuizingen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, afmetingen en materialen, inclusief hoogwaardig, roestvrij staal.


Ex-de-panelen met flensverbinding laten eenvoudige aanpassingen en uitbreidingen toe.

Het drukvaste element van een Ex de-oplossing moet normaal niet meer ter plaatse worden geopend, wat tijd spaart bij indienstname.
Het drukvaste element van een Ex de-oplossing moet normaal niet meer ter plaatse worden geopend, wat tijd spaart bij indienstname.

De deskundige ingenieurs in de Solution Engineering Centers (SEC's) identificeren de gepaste variant en ontwerpen een doeltreffende oplossing op basis van het eisenpakket, dat in nauwe samenwerking met de fabrieksoperator wordt opgesteld. Ter plaatse kunnen alle kabelverbindingen snel worden voltooid in een Ex e-gecertificeerd compartiment, dat vooraf werd voorzien van de gepaste kabelwartels en klemmen.

Het drukvaste element moet ter plaatse niet meer worden geopend, wat tijd spaart bij indienstname. Dankzij deze "Ex-de-panelen met flensverbinding" kunnen bedienings- en controlecomponenten, zoals bedieningsschakelaars en ampèremeters, eveneens in het Ex e-compartiment worden ingebouwd. Wijzigingen en uitbreidingen achteraf zijn mogelijk zonder rekening te moeten houden met de strenge Ex d-installatieregels uiteengezet in IEC/EN 60079-14 en gerelateerde veiligheidsnormen. Pepperl+Fuchs heeft haar assortiment paneeloplossingen met beschermingsflens onlangs uitgebreid met bijkomende modelvarianten en uitgebreide temperatuurbereiken.


Volledig gecertificeerde Ex e-klemdozen en bedieningspanelen

Ex e-bedieningspanelen kunnen meer dan 50 bedieningselementen bevatten.
Ex e-bedieningspanelen kunnen meer dan 50 bedieningselementen bevatten.

Op-maat-gemaakte klemdozen en bedieningspanelen, met volledig gecertificeerde Ex e-bescherming, kunnen worden geconfigureerd met behulp van dezelfde, uitgebreide reeks componenten: van een kleine besturingseenheid met een enkelvoudige functie tot complexe bedieningspanelen met meer dan 50 bedieningselementen in één behuizing of klemdozen met meer dan duizend klemmen.

Aarzel niet om contact op te nemen met uw Pepperl+Fuchs vertegenwoordiger.


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: