Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Toerentalbewaking van het SC-systeem in 6 mm brede behuizing—Nu met herstartbeveiliging

2016-04-14

New rotation speed monitor with S0 interface.
Nieuwe toerentalbewaking met S0-interface.

De signaalconditioners van het SC-systeem van Pepperl+Fuchs kunnen nu in nog meer toepassingen worden ingezet: de nieuwe toerentalbewaking is de enige module met een breedte van slechts 6 mm die ingangssignalen van alle standaard digitale sensoren op de markt kan verwerken. Deze nieuwe ontwikkeling leunt aan bij het streven om in staat te zijn alle standaard signalen van een bepaald signaaltype te verwerken met éénzelfde module. Dankzij zijn S0-interface is de toerentalbewaking ook geschikt voor automatiseringstoepassingen buiten industriële omgevingen, zoals immotica.


Veilige snelheidsmonitoring én gebruiksvriendelijk

De nieuwe toerentalbewaking van het SC-systeem is het enige apparaat van zijn soort dat slechts 6 mm breed is. Het verwerkt ingangsfrequenties van 0,01 Hz tot 50 kHz. De hoge limietfrequentie en daaruit voortvloeiende hoge resolutie garanderen dat verstoorde signalen op betrouwbare wijze worden gedetecteerd. De toerentalbewaking kan eenvoudig worden ingesteld met behulp van een DIP-switch of pc. Dankzij een afzonderlijke ingang kan een opstartprocedure worden geactiveerd bij het monitoren van stilstanden. Om kortstondige grenswaarden of lijnfouten te detecteren, wordt de nieuwe herstartbeveiliging geactiveerd. Deze resetfunctie moet effectief worden gedeblokkeerd nadat een storing werd geïdentificeerd en verholpen.


Een indrukwekkende module voor digitale signalen

Elke digitale module van het SC-systeem is in staat om signalen van alle standaard digitale sensoren op de markt te detecteren. De toerentalbewaking kan signalen verwerken van NAMUR-sensoren en SN-sensoren, inclusief kabelbreuken en de controle op kortsluitingen, alsook van DC-sensoren conform EN 60947-5-2. Bovendien worden de meetresultaten van S0-sensoren, zoals bijv. voor debietmetingen in immoticatoepassingen en 3-draadssensoren met PNP- of NPN-schakeluitgangen op betrouwbare wijze overgedragen naar het besturingsniveau via de nieuwe toerentalbewaking. In vergelijking met de gebruikelijke 8V-voeding van andere oplossingen op de markt biedt de nieuwe module een sensorvoeding met kortsluitingsbeveiliging van 17V / 25 mA. De module is voorzien van een relais-contactuitgang.


Compacte signaalconditioners voor een kwalitatief hoogstaande drievoudige isolatie

De 1- en 2-kanaals signaalconditioners van het SC-systeem werden speciaal ontworpen voor gebruik in veilige omgevingen. Met hun breedte van 6 mm en hoogte van 97 mm zijn deze compacte modules ideaal voor systeemuitbreidingen of -vernieuwingen in krappe ruimtes. Het SC-systeem biedt een hoogwaardige, drievoudige isolatie tussen ingang, uitgang en voeding, bestand tegen een bedrijfsspanning tot 300V en een testspanning tot 3kV. De signaalconditioners zijn berekend voor een gebruikstemperatuurvan -25 °C tot +70 °C en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd, zonder tussenruimte en beperking van de gebruikswaarden. De modules van het SC-systeem worden voorzien van 24V, ofwel via klemmen of power bus, een insert voor 35 mm brede DIN-rails.


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

De nieuwe serie signaalconditioners van het SC-systeem

Ontdek de meest compacte oplossing voor universele toepassingen!