Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Vlotte apparaat- en data-integratie in het digitale era van het Industrial Internet of Things en Industrie 4.0

2016-07-20

Nieuwe power hub-generatie voor PROFIBUS en PROFINET

FieldConnex® Power Hub
Ultracompact en makkelijk te installeren: De FieldConnex® Power Hub combineert PROFIBUS PA en PROFINET.

Efficiëntie, transparantie en beschikbaarheid—nu met Industrie 4.0 en het Industrial Internet of Things, liggen deze vereisten meer dan ooit tevoren binnen handbereik. Bedrijfsoperators kunnen de maximale beschikbaarheid van hun installaties en de hoogste beschermingsgraad voor mens en machine garanderen. Een fundamentele basisvereiste is een infrastructuur voor een naadloze data-integratie naar alle intelligente apparaten in het bedrijf. De nieuwste FieldConnex® Power Hub-generatie van Pepperl+Fuchs maakt engineering via PROFIBUS DP en PROFINET heel wat eenvoudiger. Ontdek de meest compacte veldbus power supply-oplossing op de markt en de talrijke voordelen die ze je biedt.


Van PROFIBUS tot PROFINET: Integreer met gemak de gepaste technologie

Voor de allereerste keer biedt Pepperl+Fuchs een PROFINET-gateway die een directe verbinding tussen PROFINET en PROFIBUS PA toelaat. De nieuwe gateway ondersteunt PROFINET S2 systeemredundantie en -topologieën met PROFINET ringredundantie. Zo wordt een vlotte communicatie gegarandeerd, zelfs bij een potentiële fout in het DCS of het Ethernet-netwerk. Lopende activiteiten ondervinden geen hinder. 


De meest compacte oplossing: Vertrouw op maximale prestaties en minimaliseer je kosten.

De nieuwe FieldConnex® Power Hubs zijn heel wat compacter dan voorgaande uitvoeringen. Zonder aan prestatie of vermogen te hebben ingeboet, nemen ze nu veel minder plaats in en vereisen ze minder besturingskasten voor hetzelfde aantal segmenten. De power hubs maken ook indruk door het feit dat ze over het laagste niveau van power dissipatie op de markt beschikken, waardoor gebruikers kostelijke maatregelen op het gebied van airconditioning vermijden. Dit spaart niet enkel kosten qua engineering, maar draagt ook bij tot een lager algemeen energieverbruik en een lange gebruiksduur.


Geavanceerde diagnostiek: Neem de besturing van je veldbus in handen

De nieuwe FieldConnex® Power Hubs kunnen met behulp van een Device Type Manager of webserver vanop afstand worden geconfigureerd of beheerd. De Advanced Diagnostic Module (ADM) laat gebruikers bovendien toe continu toezicht uit te oefenen op de physical layer van de veldbus. De module identificeert fouten in real-time en voorziet onderhoudspersoneel van vroegtijdige, eenvoudig verstaanbare informatie in tekstvorm. Buiten een aantal fatale fouten zoals kortsluitingen beïnvloeden de meeste problemen rondom de veldbusinfrastructuur de bedrijfswerking niet rechtstreeks—waarmee we verwijzen naar waterinsijpeling, aardingsfouten of contactdender. Het is belangrijk om dergelijke problemen zo snel mogelijk te herkennen en onderhoudsploegen toe te laten ze snel te verhelpen. Zo garandeert men minimale indienstname- en onderhoudskosten en maximale veiligheid van personeel en machines. De Advanced Diagnostic Module ADM—een must voor dagdagelijkse bedrijfsefficiëntie!


High-power trunk: Intrinsieke veiligheid en lange kabellengtes gegarandeerd

De FieldConnex® Power Hub ondersteunt het high-power trunk-concept. Deze technologie laat toe een groot aantal toestellen per segment te installeren over lange kabellengtes. Intrinsieke veiligheid is mogelijk dankzij het high-power trunk-concept, door FieldBarriers met intrinsiekveilige spur-uitgangen te gebruiken.


De voordelen van de nieuwe FieldConnex® Power Hub-generatie:

  • PROFINET baant de weg voor de allernieuwste trends, zoals Industrie 4.0 en het Internet of Things
  • Door PROFIBUS en PROFINET in één systeem te gebruiken bescherm je je investering in bestaande bedrijfsmiddelen
  • Redundantieconcepten verhogen de beschikbaarheid van je installaties 
  • Ultracompact design zorgt voor optimale pakkingsdichtheid in de besturingskast
  • Advanced Diagnostic Module voor controle van de physical layer 
  • High-power trunk-concept met FieldBarrier garandeert intrinsiekveilige installatie in explosiegevaarlijke omgevingen

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: