Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Veiligheid voor alles met de nieuwe veiligheidsrelais van het K-systeem

2016-07-25

K-System Safety Relays
Pepperl+Fuchs' nieuwste veiligheidsrelais van het K-systeem zijn 1-kanaalsmodules, zijn loop powered en hebben een drievoudige redundantie.

Een indrukwekkende betrouwbaarheid en efficiëntie, uitstekende proeftijden en een bewezen immuniteit tegen verschillende ESD- en DCS-systemen — dit zijn slechts enkele van de voordelen van Pepperl+Fuchs’ nieuwe veiligheidsrelais. De nieuwe modules zijn het resultaat van een nauwe samenwerking met klanten en welbekende DCS- en ESD-producenten. De recent ontwikkelde interfacemodules maken deel uit van het welbekende K-systeem en zijn gebaseerd op onze 25 jaren ervaring in de procesautomatiseringsindustrie.


Maximale veiligheid en betrouwbaarheid met drievoudige redundantie

Vooral in veiligheidsgerelateerde toepassingen is een betrouwbare noodstop of opstarting onmisbaar voor de bescherming van personeel en machines. Dit is de reden waarom onze nieuwe veiligheidsrelais een 1oo3-structuur (One Out Of Three) hebben, via drievoudige back-upcontacten. In vergelijking met een enkel, gedwongen contact biedt de 1oo3-structuur het belangrijke voordeel van maximale beschikbaarheid. Als het enige contact van een force-guided relais faalt, kan het veldtoestel niet langer worden bestuurd. In een 1oo3-structuur kunnen één of twee contacten falen zonder de werking van veldtoestellen in gevaar te brengen. Dit, in combinatie met SIL 3- en ATEX-certificering voor gebruik in Zone 2, garandeert de maximale betrouwbaarheid van je procesinstallatie.


Dé specialist voor al je veiligheidstoepassingen

Dankzij de verschillende modellen voor DTS- (De-energized To Safe) en ETS- (Energized To Safe) toepassingen vertegenwoordigen de nieuwe veiligheidsrelais van het K-systeem een zeer kostenefficiënte oplossing — je kiest eenvoudig het geschikte veiligheidsrelais voor je individuele toepassing en beperkt je enkel tot de benodigde functies. Door de bestaande proeftestingangen te gebruiken, kan het proeftijdinterval voor relaismodules eveneens worden uitgebreid. De nieuwe veiligheidsrelais zullen met hun uitstekende proeftijden van 32 jaar voor DTS en 10 jaar voor ETS ongetwijfeld een voordeel zijn in PFD-budgettering (Probability of Failure on Demand).


Eenvoudige compatibiliteitstesten

De veiligheidsrelais van het K-systeem zijn 1-kanaalsmodules, zijn loop powered en beschikken over testingangen voor het proeftesten van alle relaisuitgangen. Het ingangscircuit is identiek voor alle apparaten: Als één apparaat compatibel is met een digitale outputkaart van een besturingssysteem zijn alle andere modules van het nieuwe veiligheidsrelais ook compatibel. Wijzigingen of aanpassingen van de ingangschakeling kunnen eenvoudig op de volledige productfamilie worden toegepast.


Voornaamste kenmerken van de veiligheidsrelais van het K-systeem

  • De 1oo3-structuur biedt een hogere beschikbaarheid - availability on demand - in vergelijking met de enkele 'force-guided' contacten.
  • DTS- (De-energized To Safe) en ETS- (Energized To Safe) versies beschikbaar, elk met max. 5A schakelstroom (20 mm-versie) of max. 3A schakelstroom (12,5 mm-versie).
  • Uitstekende proeftijden: 32 jaar voor DTS, 10 jaar voor ETS
  • Immuniteit tegen testpulsen van verschillende ESD- en DCS-systemen en hoge efficiëntie
  • Ingangen zijn compatibel met de digitale outputkaarten van talrijke ESD- en DCS-systemen

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: