Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Tab-Ex® 01-serie explosiebestendige tablets

2017-06-08

Mobiliteit in explosiegevaarlijke omgevingen stimuleert efficiëntie

Tab-Ex® 01 Series Explosion-proof Tablet Computers
Ontdek de Tab-Ex® 01-serie tablets

Ecom ontwikkelde in samenwerking met Samsung de Tab-Ex® 01-serie‘s werelds eerste tablet voor gebruik in Zone 1/Division 1, Zone 2/Division 2 en zware industriële omgevingen. Dankzij de explosiebestendige Tab-Ex® 01 kunnen mobiele gebruikers taken snel en efficiënt vanop gelijk welke locatie uitvoeren. Ze kunnen data in real-time opvragen en vanop afstand met experts en backend-systemen communiceren. Deze tablets bieden volledig nieuwe mogelijkheden voor mobiele werknemers.


Nieuwe mogelijkheden dankzij innovatie en flexibiliteit

De Tab-Ex® 01 is licht van gewicht en compact. Het is ideale partner voor taken zoals de controle van installaties, het toezicht op materiaalstromen en inspecties. De tablet met zijn 20 cm groot scherm biedt mobiel gebruiksgemak voor tal van toepassingen in explosiegevaarlijke omgevingen zodat werknemers data kunnen opvragen en uitwisselen via verschillende backend-systemen. Daarnaast kunnen mobiele werknemers met de optioneel ingebouwde camera’s een opname maken van eventuele foutmeldingen tijdens het onderhoud zodat zij deze met technische deskundigen kunnen bespreken en problemen op gepaste wijze kunnen verhelpen.

Dankzij deze genetwerkte oplossing kunnen gebruikers volop voordeel halen uit de moderne, digitale communicatie:

  • Efficiëntere samenwerking tussen mobiele werknemers
  • Kortere beslissingspaden
  • Betere gegevenskwaliteit voor werk in explosiegevaarlijke omgevingen

Veiligheid vóór alles


Ecoms explosiebestendige tablet, de Tab-Ex®, biedt nieuwe, klantgerichte oplossingen en een verhoogd gebruiksgemak voor mobiele werknemers in de olie- en gasindustrie, raffinage, farmaceutica, de chemische en tal van andere industrieën met Ex-omgevingen.


De Tab-Ex® 01 is ‘s werelds eerste intrinsiekveilig mobiel apparaat. Het biedt maximale prestaties en totale veiligheid in explosiegevaarlijke omgevingen—zelfs in geval van storingen. Het Samsung GALAXY Tab Active-platform waarop de Tab-Ex®-serie is gebaseerd, garandeert een eersteklas dataveiligheid. Dit platform levert compatibiliteit met een brede waaier van vooraf geselecteerde apps voor een veiligere werkomgeving, inclusief ongeëvenaarde veiligheidsfuncties zoals apparaatencryptie, MDM, VPN en veilige verbindingen (Samsung KNOX™).

Ultrasterk en robuust

De explosiebestendige Tab-Ex® 01 werd ontworpen, vervaardigd en getest om dagelijks gebruik in zware industriële en explosiegevaarlijke omgevingen te weerstaan. Deze video toont een fragment van de testprocedures waaraan de tablet werd onderworpen om de ATEX Zone 1/21, Division 1-certificaten te behalen.
 

Allround mobiliteit met mobiel werkconcept

Als ideale uitbreiding van de Tab-Ex® tablet biedt ecom een waaier van bijbehorende randapparatuur en accessoires geschikt voor wereldwijd gebruik in Zone 1/Division 1, Zone 2/Division 2 en zware industriële omgevingen. Elke afzonderlijke oplossing combineert maximale veiligheid met maximale functionaliteit—inclusief alle vereiste goedkeuringen en certificaten voor de specifieke toepassing.


Tab-Ex® 01 in een oogopslag

  • Gecertificeerd voor Zone 1/Division 1, Zone2 /Division 2 en zware industriële omgevingen
  • Maximale veiligheid met Samsung KNOX™
  • Ingebouwde camera’s voor videogesprekken en de opname van foutmeldingen (optioneel)
  • Handig, 20 cm groot display
  • Krachtige batterij voor lange gebruiksduur
  • Geschikt voor gebruik met handschoenen
  • Talrijke verbindingsopties voor draadloze toepassingen
  • Uitgebreide productportfolio, inclusief bijbehorende randapparatuur en accessoires
  • Service Level Agreement over 3 jaar (optioneel)

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren