Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Pepperl+Fuchs biedt digitale uitgangsmodules voor de besturing van intrinsiekveilige magneetventielen, LED-clusters, bakenzenders, akoestische alarmen of andere, standaard schakelfuncties. Als bestanddeel van de LB Remote I/O-oplossing beschikken deze digitale uitgangsmodules over Ex i- -uitgangen voor gebruik in Zone 2, Class I/Div. 2 explosiegevaarlijke omgevingen.

Digitale uitgangsmodules van het LB Remote I/O-systeem zijn verkrijgbaar met een variërend aantal kanalen om te voldoen aan diverse toepassingsvereisten:

  • 1-kanaalsversies met één digitale uitgang en twee digitale ingangen zijn ideaal voor klepsturing.  Via de overdracht van twee binaire ingangssignalen afkomstig van NAMUR-sensoren of mechanische contacten garanderen zij betrouwbare klepstandinformatie.
  • 2-, 4- en 8-kanaalsversies leveren maximale flexibiliteit bij de configuratie van Remote I/O-oplossingen. Deze modules beschikken bovendien over shutdown-ingangen voor bus-onafhankelijke veiligheidstoepassingen.

De digitale uitgangsmodules ondersteunen kabelbreuk- en kortsluitingsdetectie. Galvanische scheiding isoleert de in- en uitgangen van bus en voeding. De modules zijn hot-swappable, wat een snelle en eenvoudige modulevervanging zonder tijdrovende stilstanden toelaat.


PROFINET-gateway

De nieuwe Zone 2-, Class I/Div. 2-gecertificeerde Remote I/O PROFINET-gateway van Pepperl+Fuchs maakt de weg vrij voor Industrie 4.0-toepassingen in procesindustrieën.