Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Transmitters gebruikt in automatiseringstechnologie creëren een elektrisch signaal van 0/4-20 mA dat evenredig is aan een meetwaarde (zoals bijv. temperatuur, druk, differentiële druk, vulniveau of debiet).

Of je nu 2- en 3-draads transmitters of actieve signalen afkomstig van extern gevoede veldtoestellen en 4-draads transmitters, als onderdeel van ons Remote I/O FB-systeem wil verbinden, wij bieden uiterst betrouwbare analoge modules met Ex i- of Ex e-aansluitklemmen voor gebruik in Zone 1 explosiegevaarlijke omgevingen. Deze modules voeden niet enkel de aangesloten transmitter, maar digitaliseren ook de gemeten stroomsterkte voor buscommunicatie. Verschillende van deze transmittervoedingen kunnen ook worden gebruikt om 3-draads transmitters tot 23 mA te verbinden. In deze toepassingen wordt de derde draad gebruikt voor een actieve retourstroom van 4-20 mA of 0-20 mA.

Analoge ingangsmodules van de FB Remote I/O-systemen zijn beschikbaar in de volgende versies:

  • 1-kanaalsversies beantwoorden aan de vereisten van gebruikers die een 1 op 1 structuur van hun installatie wensen gecombineerd met een eenvoudige indienstname.
  • 4-kanaalsversies garanderen het optimaal gebruik van montageborden gebruikt voor module-aansluiting en laten compacte Remote I/O-oplossingen met een groot aantal kanalen toe.

De modules ondersteunen kabelbreuk- en kortsluitingsdetectie. Galvanische scheiding isoleert de ingangen van bus en voeding. Daarnaast zijn de modules hot-swappable, wat een snelle en eenvoudige modulevervanging zonder tijdrovende stilstanden toelaat.

Tal van deze transmittervoedingen beschikken ook over HART-communicatiefeatures, zodat je de kost van bijkomende meetinstrumenten bespaart. Zo kan de eerste variabele van een debietmeter als
4-20 mA signaal worden verstuurd terwijl de temperatuur van het medium via HART-protocol detecteerbaar is.