Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Temperatuurmeting is één van de meest veiligheidskritische toepassingen in procesautomatisering—vooral in explosiegevaarlijke omgevingen. Net voor deze uitdagende taak beschikt Pepperl+Fuchs’ FBRemote I/O-systeem over temperatuurmodules van het beschermingstype Ex ia.

Deze signaalomvormers zijn gecertificeerd voor gebruik in Zone 1 explosiegevaarlijke omgevingen en laten de aansluiting van verschillende weerstandsthermometers (2-, 3- en 4-draads Pt100/ Pt1000), thermokoppels en mV-signalen toe.

Temperatuurmodules voor FB Remote I/O-systemen zijn verkrijgbaar in de volgende versies:

  • 1-kanaalsversies beantwoorden aan de eisen van gebruikers die een 1-op-1 systeemstructuur en eenvoudige indienstname nastreven.
  • 4-kanaalsversies garanderen het optimaal gebruik van montageborden voor module-aansluiting en laten compacte Remote I/O-oplossingen met een groot aantal kanalen toe.

De modules ondersteunen kabelbreuk- en kortsluitingsdetectie. Galvanische scheiding isoleert de ingangen van bus en voeding. Onze temperatuurmodules zijn bovendien hot-swappable, wat een snelle en eenvoudige modulevervanging zonder tijdrovende stilstanden toelaat.