Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

De analoge uitgangsmodules van Pepperl+Fuchs’ FB Remote I/O-systeem zijn overal in procesautomatiseringstoepassingen terug te vinden—zoals bijvoorbeeld bij de besturing van proportionele drukregelventielen, klepstandstellers, signaalgevers, lokale displayeenheden of I/P-omvormers.

Voor de nauwkeurige controle van analoge meetwaarden zoals druk of debiet in Zone 1 explosiegevaarlijke omgevingen ontwikkelde Pepperl+Fuchs analoge Remote I/O-uitgangsmodules met klemmen van het beschermingstype Ex ia of Ex e.

De analoge uitgangsmodules van de FB Remote I/O-systemen zijn beschikbaar in de volgende versies:

  • 1-kanaalsversies beantwoorden aan de eisen van gebruikers die een 1-op-1 systeemstructuur en eenvoudige indienstname nastreven.
  • 4-kanaalsversies garanderen het optimaal gebruik van montageborden voor module-aansluiting en laten compacte Remote I/O-oplossingen met een groot aantal kanalen toe.

De analoge uitgangsmodules ondersteunen kabelbreuk- en kortsluitingsdetectie. Galvanische scheiding isoleert de module-uitgangen van bus en voeding. De modules zijn hot-swappable, wat een snelle en eenvoudige modulevervanging zonder tijdrovende stilstanden toelaat.

Vele van deze modules beschikken ook over HART-communicatiefeatures, die je toelaten proactief onderhoud voor je toepassingen op te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld het aantal klepbewegingen monitoren en via HART-protocol verifiëren om te bepalen wanneer de volgende onderhoudsdatum zal vallen. Dit helpt onnodige stilstanden te vermijden en onderhoudskosten te beperken.