Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Pepperl+Fuchs biedt communicatiemodules (gateways) goedgekeurd voor gebruik in Zone 1 explosiegevaarlijke omgevingen voor de eenvoudige verbinding van I/O-modules van het FB Remote I/O-systeem met een DCS, SCADA-systeem of PLC.

Deze modules zijn beschikbaar voor verschillende, industriële communicatieprotocollen (PROFIBUS DP / DP-V1, MODBUS RTU, MODBUS TCP of FOUNDATION Fieldbus H1) en zijn voorzien van Ex e-klemmen voor een end-to-end busverbinding tussen backplane en overkoepelende procesbesturingssystemen. Bijkomende galvanische scheidingen zijn onnodig. Hierdoor worden planningstijd beperkt en fouten tot een minimum herleid.

De communicatiemodules ondersteunen alle standaard I/O-modules en zijn ideaal voor een veilige signaaloverdracht tussen besturingszijde en NAMUR-sensoren, mechanische contactpunten, stroomrelais en auditieve of visuele LED-alarmsignalen.

De modules zijn eenvoudig via DTM te parametreren en beschikken over HART-ondersteuning om diagnostische informatie naar de besturingszijde over te brengen. Dankzij continue zelfmonitoring is de veilige werking van je systeem te allen tijde gegarandeerd. De communicatiemodules zijn hot-swappable tijdens het onderhoud, zodat het systeem niet tot stilstand moet worden gebracht. Bovendien ondersteunen ze zelfconfiguratie en kunnen ze in redundante modus worden ingezet.