Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Klemdozen en junction boxes (Ex e, Ex i, Ex op)


Er zijn verschillende soorten klemdozen en junction boxes verkrijgbaar voor de installatie van signaal- en stroomdistributienetwerken in explosiegevaarlijke omgevingen.

Zij worden gecertificeerd in overeenstemming met de meest recente ATEX- en andere internationale normen, die o.a. de volgende explosiebeveiligingsklassen omvatten: Ex e, Ex ia, Ex tb en Ex op pr.

Verschillende behuizingsmaten en -materialen, alsook de configuratie op het gebied van aansluitklemmen en wartels volgens de specificaties van de klant garanderen een optimale oplossing voor gelijk welke toepassingsvereisten. Alle modellen zijn robuust, duurzaam en uitermate hittebestendig. Karakteristieke designfeatures vereenvoudigen installatie en onderhoud.

Een navenante IP-codering, inzetbaarheid in een groot temperatuurbereik en keuze uit duurzame behuizingsmaterialen zoals glasvezelversterkt polyester (GRP) of elektrolytisch gepolijst RVS garanderen een betrouwbare werking in zelfs de zwaarste bedrijfsomgevingen of zones met hoge normen op het gebied van hygiëne.