Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Scheidingsversterkers voeden de benaderingssensor in een explosiegevaarlijke omgeving, ontvangen een proportionele stroom, zetten ingangssignalen om in digitale uitgangssignalen en versterken schakelsignalen voor overdracht naar een besturingseenheid zoals een DCS of PLC.

De scheidingsversterker bestaat uit drie basiscomponenten: de voeding, de transistor-schakelversterker en de uitgangsfunctie. Galvanische scheidingen isoleren de circuits van ingang, uitgang en voeding.

De scheidingsingang werd ontworpen conform DIN EN60947 (NAMUR). Dit betekent dat de residuele spanning in normale omstandigheden ongeveer 8V DC bedraagt en de kortsluitingsstroom ongeveer 8 mA. De schakelpunten liggen typisch tussen 1,2 en 2,1 mA.

Vele van Pepperl+Fuchs’ scheidingsversterkers bieden optionele kabelbreuk- en kortsluitingscontrole (te activeren via DIP switches) voor het circuit van de explosiegevaarlijke omgeving. Deze beschikken over drie uitgangen die kunnen worden omgeschakeld via de gebruiksmodustoets: relais, actieve transistor en passieve transistoruitgangen.


Safety Integrity Level (SIL): Functionele veiligheid voor al je toepassingen

Safety Integrity Level (SIL): Functionele veiligheid voor al je toepassingen

Leer meer over „Safety Integrity Level” (SIL): hoe kan je de vereiste risicobeperking bepalen? Wat zijn typische misvattingen over SIL? Welke SIL-geclassificeerde producten heeft Pepperl+Fuchs voor jou?