Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

WirelessHART – Planning and Deploying Networks

2011-12-12

WirelessHART baseert zich op netwerktechnologie

Bij de planning van een WirelessHART netwerk zijn een aantal punten zeer belangrijk. De "Technical White Paper – Planning and Deploying Networks" beschrijft gedetailleerd de belangrijkste stappen bij het opzetten van een WirelessHART netwerk.


Een WirelessHART netwerk opzetten

De eerste stappen om een WirelessHART netwerk op te starten, staan uitgebreid in de technical white paper geschetst. Het doel van het project, oftewel het domein waar het netwerk zal draaien, moet op eenzelfde manier georganiseerd zijn als de werking van de procesunits. Dit zorgt ervoor dat dezelfde domeinen van verantwoordelijkheid en manier van werken in het netwerk opgenomen worden.

De volgende stap is netwerk co-existentie mogelijk maken. Het is van essentieel belang om botsingen tussen datapakketten te vermijden als er een ander draadloos netwerk in of rondom de procesunits zit. In het algemeen moet u minstens een van de factoren – frequentie, locatie of tijd- ontkoppelen. Dit verzekert de co-existentie van draadloze netwerken zonder botsingen van datapakketten.

Door middel van een survey op de site kan uw installatie opgedeeld worden in obstructiegroepen. Dit onderzoek is de basis voor het plaatsen van apparatuur. Dit is dan ook de het eerste van de twee delen van eigenlijke netwerkplanning. Het tweede deel is het plaatsen van de apparatuur in het veld: gateways plaatsen, die overeenkomen met het survey resultaat, en veldapparatuur plaatsen, die overeenkomen met de noodzaak voor meting. Daarna wordt de verbinding gecheckt en eventueel uitgebreid door repeaters te plaatsen. Dit laatste voor het geval sommige netwerkroutes nog ontbreken.

Uw WirelessHART netwerk uitbreiden is heel makkelijk. Het heeft immers een functionaliteit, die zichzelf organiseert.

Na de plaatsing van de apparatuur en de controle van de verbinding van het WirelessHART netwerk, moet u het in werking stellen. Alle nuttige info hierover vindt u ook in deze technical white paper.

Host integratie word t ook uitgelegd. Dit lijkt op een remote I/O systeem. Gateways worden via een veldbus verbonden, die draadloos met de veldapparatuur communiceert.

U vindt er ook belangrijke details over de standaard documentatie van een WirelessHART netwerk.

De Technical White Paper – Planning and Deploying Networks zal u helpen bij het opzetten van uw eigen HART netwerk. Download nu uw kopie.