Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Nieuw gamma bedieningselementen voor Ex e besturingskasten

Control stations Ex e with various operator elements
Behuizingen uit roestvrij staal of glasvezel versterkt polyester vormen de basis voor alle mogelijke combinaties van bedieningselementen

De besturing van machines of fabrieksinstallaties lijkt geen overdreven moeilijke taak. In de praktijk zijn de zaken echter vaak niet zo eenvoudig, vooral wanneer de besturing plaatsvindt in explosiegevaarlijke zones. Speciaal voor die toepassingen biedt Pepperl+Fuchs een uitgebreid gamma van Ex e stuurkasten waarvoor een nieuw en uiterst polyvalent gamma van bedieningselementen werd ontwikkeld. Deze bedieningscomponenten omvatten:

  • Drukknoppen met verschillende kleuren en labels, alsook oplichtende varianten
  • Paddenstoelvormige drukknoppen, inclusief vergrendelingopties met trek- of sleutelontgrendeling
  • LED-indicatoren in verschillende kleuren
  • Draaischakelaars met een totaal van vier keuzeposities, alsook verschillende contactconfiguraties. Verzonken modellen of versies met beschermkap zijn ook verkrijgbaar.
  • Potentiometers voor verschillende weerstandsbereiken
  • Ampèremeters met verschillende schaalindelingen t.e.m. 2500 A
  • Bedieningsaccessoires, waaronder etiketten, beschermkleppen voor noodstoppen en doorzichtige beschermkappen met vergrendelingoptie tegen onvrijwillige inwerkingstelling

De besturingskasten zijn Ex de-, Ex ib- en Ex tb-gecertificeerd voor gebruik in alle gevaarlijke zones, t.e.m. Zone 1 en 21. Alle vermelde bedieningscomponenten worden in het behuizingdeksel gemonteerd en kunnen naar behoefte in verschillende configuraties worden gecombineerd. Duurzame materialen laten toe om de kasten zelfs in gebieden met uiterst uitdagende weersomstandigheden of met hoge vereisten op het vlak van hygiëne te gebruiken. Wartels en kabelingangen worden geïntegreerd volgens de instructies van de klant.


Solide behuizingen voor een veilige configuratie van bedieningsfuncties

De basis van alle configuraties van bedieningselementen wordt gevormd door onze twee types hoogwaardige behuizingen. Het GLCP-gamma is gebaseerd op behuizingen vervaardigd uit glasvezelversterkt polyester. Wat besturingskasten betreft, hebben klanten de keuze uit zeven verschillende maten. Een totaal van 35 van de nieuwe bedieningscomponenten kan in één behuizing worden geïntegreerd, wat de implementatie van de meest plaatsbesparende besturingsoplossing mogelijk maakt.

Besturingskasten van het FXLSCP-gamma zijn vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal met een uitstekende corrosiebestendigheid en zijn verkrijgbaar in vijf afmetingen. Hun elektrolytisch gepolijst oppervlak biedt glansbescherming. Het grootste behuizingmodel is geschikt voor de integratie van een maximum van 56 bedieningselementen met beschermkap. De FXLSCP-behuizingen zijn voorzien van een opstaande beschermrand die vermijdt dat geaccumuleerd stof, vuil of vocht de behuizing binnendringt wanneer het scharnierend deksel wordt geopend.


Technische ondersteuning van conceptie tot ingebruikname

Onze Solution Engineering Centres zijn over de hele wereld verspreid en staan te uwer beschikking voor de creatie van uw individuele oplossing – van de oorspronkelijke selectie van bedieningselementen en behuizingen tot het design en de constructie en de uiteindelijke inbedrijfname van uw op maat gemaakte besturingskast. Contacteer ons om uw specifieke vereisten te bespreken.