Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Automation Award 2014: conceptstudie SmartBridge® behaalde 2e plaats

Automation Award 2014: SmartBridge voted 2nd place winner
De conceptstudie SmartBridge behaalde met 27,5% van de stemmen de tweede plaats in de categorie "Standaard componenten & sensortechnologie" van dit jaars Automation Award. Een jury, bestaande uit leden van het congrescomité van SPS IPC Drives, VDMA, ZVEI en redactieleden van het handelsblad Elektro Automation, nomineerde tien producten waaruit de bezoekers van SPS IPC Drives hun favoriet konden selecteren.

Wat is SmartBridge®?

SmartBridge overbrugt de "digitale kloof" tussen de service-interfaces van moderne sensoren en mobiele eindapparaten uit de consumentensector. SmartBridge maakt een draadloze communicatie mogelijk – zelfs tijdens de werking. Het systeem omvat een draadloze adapter en een tablet of smartphone voorzien van de SmartBridge-app.

De adapter wordt tussen de sensor en de besturingseenheid in de bestaande bedrading geïntegreerd. Hij consulteert de sensordata zonder feedback en brengt een draadloze verbinding met het mobiele eindapparaat tot stand. De adapter ontvangt zijn stroom via de toevoerkabel van de sensor.

De SmartBridge-app levert een duidelijk en intuïtief overzicht van de sensorgegevens op een tablet of smartphone en geeft aanvullende informatie betreffende moeilijk leesbare besturings- en displayelementen, zoals gekleurde of blinkende LEDs en membraanschakelaars.

Commercieel verkrijgbare apparaten kunnen nu ook dienst doen als mobiele displayeenheden voor de ingebruikstelling, het gebruik en het onderhoud van industriële sensoren. Met de SmartBridge-app kunt u zelfs meetwaarden en diagnostische informatie betreffende de sensor opslaan voor latere evaluatie.