Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

WirelessHART garandeert vlotlopende exploratie van nieuwe olie- en gasvelden

De toepassing

Bij de exploratie van nieuwe olie- en gasvelden en de verkenning van nieuwe gebieden wordt vaak mobile equipment ingezet. Dankzij een state-of-the-art mobile technologie kan men op dieptes van 500 tot 5 000 m onder het aardoppervlak naar waardevolle ruwe grondstoffen zoeken.

Tot nu toe gebruikte men voor temperatuur- en drukmetingen tijdens het exploratieproces steeds bedrade oplossingen. Veldtoestellen versturen de procesvariabelen via een 4-20 mA signaal. De sensoren bevinden zich in een explosiegevaarlijke omgeving en de afzonderlijke componenten staan op ongeveer 20 m afstand van elkaar.


Het doel

Omwille van de constante verplaatsing van het systeem voor de ontginning van nieuwe olie- en gasvelden moest de bedrade oplossing door een draadloze oplossing worden vervangen. Om doeltreffend te zijn, moest de draadloze oplossing naast een flexibele en eenvoudige installatie ook een snelle indienstname toelaten. Om de veiligheid en beschikbaarheid van het mobiele systeem te garanderen, moest de oplossing voldoen aan alle vereisten voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Bestaande temperatuur- en druktransmitters moeten makkelijk kunnen worden geüpgraded en zouden meetresultaten en diagnostische informatie moeten kunnen versturen. De eenvoudig integratie van nieuwe sensoren speelt eveneens een belangrijke rol.


De oplossing

De WirelessHART-technologie van Pepperl+Fuchs is de ideale oplossing voor de omschreven toepassingseisen en vervangt de bedrade installatie. Gezien de afstand tussen de afzonderlijke veldtoestellen maximaal 20 m bedraagt, kunnen signalen eenvoudig via een gateway naar het procesbesturingssysteem worden doorgestuurd.

De WirelessHART-adaptor van Pepperl+Fuchs is de perfecte oplossing voor het snel en eenvoudig upgraden van bestaande veldtoestellen. Hij laat toe alle standaard 4-20 mA of HART-veldapparatenvlot aan te passen. De adaptor leest de data van het veldtoestel via HART-protocol of zet het 4-20 mA signaal om in een digitale waarde vooraleer het naar het WirelessHART-netwerk door te sturen. De aangesloten veldtoestellen worden gevoed door de batterij van de adaptor.

Als een nieuw meettoestel voor temperatuurmeting vereist is, kunnen gebruikers beroep doen op één WirelessHART-veldtoestel: de WirelessHART-temperatuuromvormer. Dit veldtoestel beschikt reeds over een WirelessHART-interface. Omdat de batterijspanning niet moet worden omgevormd, is de WirelessHART-temperatuuromvormer efficiënter dan een combinatie van een adaptor en een standaard veldtoestel. De WirelessHART-temperatuuromvormer biedt twee verbindingen voor temperatuursensoren, zoals weerstandsthermometers en thermokoppels.Met onze WirelessHART-producten zorg je zelfs in moeilijke omstandigheden voor een betrouwbare en vlotte communicatie.

De voordelen

In vergelijking met een bedrade oplossing hebben gebruikers geen nood aan bijkomende bedrading en besparen ze installatiekosten door WirelessHART-technologie te gebruiken. Dit laat toe het exploratiesysteem snel te monteren en demonteren en zorgt voor de nodige flexibiliteit en mobiliteit. WirelessHART maakt het mogelijk nieuw mobile equipment snel uit te rusten en bestaande systemen op gelijk welk moment te upgraden. Naast procesdata levert WirelessHART waardevolle diagnostische informatie. Zo kunnen gebruikers fouten in een vroeg stadium herkennen en verhelpen, wat de betrouwbaarheid en veiligheid van het exploratiesysteem verhoogt.


Voordelen

  • WirelessHART-technologie zorgt in de olie- en gasindustrie niet enkel voor een flexibele en eenvoudige installatie, maar ook voor een voor snelle indienstname van exploratiesystemen.
  • De draadloze oplossing garandeert maximale veiligheid en beschikbaarheid van bedrijven in explosiegevaarlijke omgevingen
  • Dankzij de WirelessHART-adaptor kunnen bestaande veldtoestellen makkelijk achteraf worden geüpgraded
  • De WirelessHART-temperatuuromvormer is reeds voorzien van een WirelessHART-interface en is ideaal voor gebruik in nieuwe mobile equipment-systemen

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: