Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

Pepperl+Fuchs bundelt de krachten met mobiele explosiebeveiligingspionier ecom instruments

2017-01-01

Pepperl+Fuchs announces the takeover of ecom instruments
Pepperl+Fuchs kondigt de overname aan van ecom instruments, een technologische koploper op het gebied van explosiebeveiligde gsm’s, 4G smartphones en tablets.

Mannheim, 24 oktober 2016—Pepperl+Fuchs, een wereldleider op het gebied van explosiebeveiliging via intrinsieke veiligheid en van industriële sensoren, kondigde vandaag de overname aan van ecom instruments GmbH, de markteider voor mobiele, industriële apparatuur gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen. Het bedrijf uit Assamstadt, Duitsland, verwierf haar positie als technologieleider door explosiebeveiligde gsm’s, 4G smartphones en tablets te ontwikkelen. Met deze overname vervolledigt Pepperl+Fuchs haar portfolio en knowhow in explosiebeveiliging met mobiele oplossingen.

„In ecom instruments vonden we een industriepionier met een groeipercentage van 15% die zich al decennialang heeft bewezen en zijn positie als technologische koploper in mobiele explosiebeveiliging heeft verstevigd en ons marktaanbod aanvult met een concurrerend productgamma - nu en tot ver in de toekomst”, verklaarde Dr. Gunther Kegel (CEO van de Pepperl+Fuchs Groep).

„Naast het uitgebreide productportfolio zien we nieuwe mogelijkheden voor de volledige toegevoegde waardeketen. Hiermee vergroten we niet enkel ons aanbod op het gebied van explosiebeveiliging, maar kunnen we—samen met een lokale partner—een betere marktpositie voor onszelf behalen en bijgevolg nieuwe oplossingen rondom het complex van Industrie 4.0 ontwikkelen”, voegde Kegel toe.

„Pepperl+Fuchs was van het begin af aan onze favoriete partner wegens hun wereldwijd verspreide verkooppunten en expertise in explosiebeveiliging. Onze innovatieve producten vullen niet enkel een hiaat in hun portfolio, maar laten ecom instruments en Pepperl+Fuchs toe toekomstige ondernemingsmodellen en -oplossingen te ontwikkelen in het Center of Competence in Assamstadt om zo de toegang tot het enorme groeipotentieel van de gestage digitalisering van de industrie te ontsluiten”, stelde Rolf Nied, stichter en beherend vennoot van ecom instruments GmbH.


Over Pepperl+Fuchs

Het middelgrote familiebedrijf Pepperl+Fuchs wordt als één van de voornaamste ondernemingen beschouwd op het gebied van industriële sensoren en explosiebeveiliging.

Explosiebeveiliging—De afdeling Process Automation is wereldleider op het gebied van explosiebeveiliging in explosiegevaarlijke omgevingen met behulp van intrinsieke veiligheid. Daarnaast biedt de afdeling ook tal van toepassingsgerichte systeemoplossingen voor procesindustrieën. Het portfolio bestaat uit analoge galvanische scheidingen, veldbustopologiesystemen, remote I/O-systemen, HART-interfaces, niveauschakelaars, purge- en overdruksystemen, HMI-oplossingen, elektrische explosiebeveiligingsapparatuur, alsook voedingen en alarmsignalen.

Industriële sensoren—Met de uitvinding van de industriële, inductieve benaderingsschakelaar in 1958 verzekerde het bedrijf zich van een vaste plaats in de geschiedenis van de automatiseringstechnologie. De doelmarkten zijn machineproducenten, de automobielindustrie, toepassingen in material handling en automatische magazijnsystemen, de grafische en papierindustrie, verpakkingsmachines, industriële deuren, poorten en liften, mobile equipment en duurzame energievoorziening. De afdeling biedt op maat ontwikkelde sensoroplossingen zoals inductieve en optische benaderingsschakelaars, ultrasone sensoren, roterende sensoren, RFID-systemen, data matrix-scanners, beeldsensoren en laserapparatuur.


Over ecom instruments GmbH

Ecom instruments GmbH is een internationaal erkende merknaam voor volledige oplossingen rondom mobiele apparatuur bestemd voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen binnen de chemische en petrochemische industrieën, farmaceutica, olie- en gaswinning, mijnbouw, alsook in energie- en milieutechnologieën. Ecom stelt al 30 jaar lang de norm qua techniek en beschikt over een aanzienlijke knowhow in explosiebeveiliging voor dagdagelijks gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

Ecom instruments biedt beproefde oplossingen, gebaseerd op robuuste, betrouwbare, explosiebeveiligde, mobiele en state-of-the-art hardwareproducten (tablets, smartphones, pda’s, enz.) in de kerndisciplines van mobiele computerapparatuur, communicatie, meting en kalibrering, alsook elektronische zaklampen. Randapparatuur, intelligente software en toepassingen liggen samen met de wereldwijde ondersteuning van service centra in Duitsland, de Verenigde Staten, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten aan de basis van ecom’s internationale dienstverlening.


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: