Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00
Fax +32 3 644 24 41

RFID staat voor “Radio Frequency Identification” en verwijst naar technologieën die radiogolven gebruiken voor de automatische identificatie van voorwerpen of personen. Serienummers of andere informatie betreffende een product of voorwerp (“identifier”) worden meestal op een microchip opgeslagen. Deze chip is verbonden aan een antenne die de chip toelaat de voor identificatie vereiste informatie naar een lezer door te sturen. De combinatie van antenne en chip noemt men een “RFID-tag” of “RFID-transponder”.

RFID-lezers creëren een magnetisch veld dat de tags activeert. De meeste RFID-tags zijn passieve tags, waardoor ze zo goed als onderhoudsvrij zijn. Afhankelijk van het type RFID-tag dat wordt gebruikt, kan een overvloed aan informatie op één enkele tag worden opgeslagen. Speciale interfaces maken de communicatie van het RFID-systeem met een PLC of andere IT-systemen mogelijk.

Zodra een RFID-systeem in een proces wordt geïntroduceerd, behoort een foutgevoelige, manuele dataverzameling al snel tot het verleden. Dit betekent een minimum aan administratieve fouten, een betere transparantie en enorme snelheidsvoordelen.
Visit the RFID Hub

Visit the RFID Hub

Visit our "RFID Hub"—this special website is a knowledge base for RFID. Get answers on frequently asked questions and learn about typical RFID applications …